Lucrurile încep să se accelereze

Rod Dreher

Un cititor îmi scrie:

Picătura care mi-a umplut paharul a fost „discursul de acceptare” al lui Biden.  Toată această vorbărie a lui of Biden despre „toleranță” și acceptarea conservatorilor, pur și simplu… nu se potrivește cu ce văd eu în jurul meu.

Iată: săptămâna trecută, la locul meu de muncă (o universitate locală dominată de liberali), colegii meu se dădeau de ceasul morții pe tema alegerilor, iar eu am pomenit în treacăt că mă îngrijorează ideea de fraudă a votului din partea democraților. N-am insultat pe nimeni, n-am spus NIMIC injurios, dar când discuția a trecut la „strategia republicanilor de descurajare a votului”, iar apoi (bineînțeles, fiindcă așa se întâmplă întotdeauna) la „viețile negrilor contează” și „rasismul sistemic”, am făcut o foarte anemică remarcă critică la adresa motivelor mișcării BLM.

Două dintre colegele mele (ambele feministe din stânga pură și dură, una de culoare, cealaltă care se identifică zgomots drept „non-heterosexuală”) au început să țipe la mine. Să țipe la propriu.  Să-mi spună că le fac să se simtă „ca nefiind în siguranță”. Una dintre ele a ajuns chiar să-mi spună că CRUCIULIȚA pe care oport la gât o face să se simtă „în pericol”. Am avut interacțiuni deloc plăcute cu aceste două femei și mai înainte, dar de data aceasta situația chiar escaladase.

M-a deranjat profund interacțiunea respectivă, dar, din motive de indulgență, am pus-o pe seama stresului inerent în săptămâna alegerilor și mi-am văzut de treaba mea, sperând să-mi iasă din minte episodul. Când colo, am primit un telefon de la Resurse Umane și am aflat că una dintre colege mă reclamase oficial.

Pedeapsa pe care am primit-o? Instruire pe tema diversității. Numai eu, nimeni altcineva. Mi s-a spus că trebuie să fiu mai „tolerant”. Începe săptămâna viitoare. Îmi vine să plâng.

Deci mă iertați dacă vorbele președinților sună a gol.

Da, încep să se arate din nou – lucrurile despre care am scris în cartea Live Not By Lies. Acum asistăm la o accelerare a lor. De aici încolo nu poate fi decât mai rău. Mult mai rău. Iată:

 

„Rachel Bovard pe Twitter

Asta e clar demență. Facebook, Mailchimp și acum Eventbrite au eliminat informația despre un marș pro-Trump, etichetând-o drept «dezinformare».

Corporațiile woke își unesc forțele de conivență împotriva «gândirii greșite». Țineți minte când nu era vorba decât despre Alex Jones? Panta asta e foarte alunecoasă.”

„Salutare! Te abordăm în legătură cu evenimentul pe care l-ai listat pe platforma noastră, «MARȘ PENTRU TRUMP».

Îi încurajăm pe organizatorii noștri să-și exprime opiniile și să se adune într-un scop declarat, cât timp o fac într-un mod care nu încalcă Condițiile noastre de furnizare a serviciului. Nu permitem evenimente, conținut sau creatori care distribuie sau promovează dezinformare potențial dăunătoare. În cazul de față, am stabilit că evenimentul tău încalcă Regulile comunității, deci, ca urmare, nu este permis pe platforma noastră. În consecință, anunțul privind evenimentul tău a fost îndepărtat și s-au virat înapoi toți banii plătiți pentru comenzi.

Deși poți continua să folosești Eventbrite pentru alte evenimente, te rugăm să ții cont că încălcările repetate sau grave ale Regulilor pot duce la desființarea contului tău.

Apreciem înțelegerea ta și îți mulțumim anticipat pentru cooperare.

Eventbrite Trust and Safety”

„The American Conservative pe Twitter

Genul acesta de titluri nu fac practic decât să oglindească modul în care guvernele autoritare fac cenzură sau reprimă discursul dizident, fără să existe un proces transparent sau respectarea legii.

Facebook extinde interdicția de difuzare a publicității politice, în runda a doua a alegerilor pentru Senat din statul Georgia”

Nu știți că asta este o formă rafinată de război? Că așa va fi mereu, de acum încolo, pentru dizidenții aflați în dreapta spectrului ideologic? Știți cine a văzut că asta urmează să se întâmple, și încă nu de azi, de ieri: cetățenii americani care au crescut în țările blocului sovietic. Trebuie să-i ascultăm și să facem ceea ce ne spun ei să facem. Acesta este un Moment Kolakovic (vezi aici) pentru America.

Ca să fie limpede: nu fac parte dintre cei care cred că Trump a fost sigur furat în aceste alegeri. Tind să nu dau crezare acestei acuzații, deși nu sunt sută la sută sigur. Ceea ce mă îngrijorează este tentativa de a reduce la tăcere alte păreri decât varianta oficială. Totuși, să fim conștienți că și noi, cei de la dreapta, nu ne facem niciun serviciu când alegem să credem un lucru nu pe baza vreunei dovezi, ci pentru că se potrivește cu preferințele noastre ideologice.

Un cititor mi-a trimis un link (aici) cu știrea că în Marea Britanie, Banca Barclays a hotărât să închidă contul unei parohii creștine pentru că Barclays nu este de acord cu poziția parohiei în privința homosexualității. În lipsa unei legislații care să împiedice acest lucru, ne putem aștepta să se întâmple la fel și în SUA, pe baza motivației de prevenire a „urii” – față de LGBT, față de minoritățile rasiale și față de clasele protejate uzuale – și a „dezinformării”. Dacă nu ești de acord, ești trimis la instruire pe tema diversității. Sau vei pierde accesul la economie.

Vă rog să citiți Live Not By Lies, și s-o citiți cu prietenii de la biserică și în alte grupuri mici. Iată aici aici un link către un ghid de studiu gratuit.

Prietenii mei de la influenta emisiune de radio Issues, Etc. mi-au trimis să văd o scrisoare din partea unui ascultător:

Cartea dumneavoastră are un impact enorm! Am prieteni care o citesc, deși ei nu citesc niciodată cărți, și care cumpără exemplare pentru membrii familiei și pentru alți prieteni.  Unul dintre amicii mei spunea că sora lui a demarat un mic grup de studiu al Bibliei și că se folosește de cartea dumneavoastră.

Simt cum mi se ridică vălul de pe ochii mei de pastor luteran.

Foarte bine. Trebuie să vedem limpede acum și să acționăm în consecință.

Traducere după https://www.theamericanconservative.com/dreher/live-not-by-lies-quickening-culture-war/

 

Sursă foto: aici

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s