Anatomia înșelăciunii

de Tessa Lena

Această poveste este despre anatomia înșelăciunii, care este un tip de a comunica folosit atât de cetățeni particulari, cât și de politicieni celebri. Este vorba despre cum ajung oamenii dependenți de iluzii, despre marketing cu pălărie neagră, terorism pandemic, stimularea fricii față de schimbările climatice și S&M. Și mai important, este despre puternica valoare educativă a pierderii orientării, atunci când e urmată de revenirea la viață. Cel mai important, este despre recâștigarea temeiurilor vieții tale după ce ai fost înșelat și abuzat și poate atras temporar dincolo de sufletul tău. Acum știi. Și acum ești mult mai puternic.

Fotografie de Jametlene Reskp prin Unspash


O întrebare retorică: ce faci când vezi că cineva iubit este înșelat și se află de partea celui care îl înșală pentru că simțurile i-au fost temporar capturate? Îmi folosesc dragostea și mă rog pentru limpezire. Îmi pun puterea în joc și încerc să nu fiu rănită de expresia nebuniei lor temporare. Mă rog să treacă, să-i servească tragerii de învățăminte și să se transforme în claritate, putere și bucurie. Știu sigur că universul îi protejează pe cei cinstiți și că ne putem vindeca unii pe alții. Nu mi-e frică. Cel mai important lucru, nu îmi este frică. Nu mi-e frică, pentru că înțeleg ce înseamnă dragostea, iar dragostea este substanța din care este făcut acest univers. Nu există literalmente nimic de care să-ți fie frică dacă ești de partea universului.

Și acum, să trec la poveste.

Voi începe cu o poveste foarte întunecată. Din câte știu, e reală. A fost cândva o femeie care practica BDSM. Așa că într-o zi a întâlnit un tip, iar tipul i-a ordonat să se întâlnească cu ea într-un loc pustiu. De asemenea, i-a ordonat să-și aducă și fiica. Întrucât era într-o dispoziție psihică alterată sexual, într-o fantezie, nu mai gândea bine. A făcut cum i-a spus el. Era un criminal în serie. Le-a ucis atât pe ea, cât și pe fiica ei.

Povestea aceea este sfâșietoare și înfiorătoare. De ce am adus-o în discuție? Pentru a evidenția importanța de a identifica un prădător.


Otrăvirea simțurilor

Toate ființele umane percep realitatea prin simțurile lor, mintea oferind în mare parte mai degrabă o justificare pentru ceea ce decid simțurile. Dacă cineva din exterior este un prădător sau un individ confuz, va încerca să-ți transforme simțurile într-un mod alterat, despărțit de realitate – și atunci poți ajunge să-ți pierzi claritatea interioară, te vei lăsa dus de fluxul dominant și vei înceta să gândești corect. Cineva poate ajunge astfel într-o stare care este asemănătoare celei de a fi drogat. Și când oamenii renunță la claritatea lor interioară și nu mai gândesc corect, devin mâncare pentru orice atacator oportunist și pot suferi în consecință. De asemenea, pot ajunge să-i tragă și pe alții după ei în confuzia lor.

[Este ceea ce fac înșelatorii de când există pe lume ființele umane și, apropo, este ceea ce li s-a întâmplat unui număr foarte mare de oameni în ultimele douăzeci de luni: o campanie intenționată de dezorientare senzorială — dar sufletele noastre vor riposta mai devreme sau mai târziu, pentru că sufletele noastre știu ce este bine pentru noi.]

Pentru un prădător, este de dorit în cel mai înalt grad ca ținta să fie speriată, confuză, amăgită, orgolioasă, izolată, atașată de idei imaginare sau deconectată în vreun alt mod de la realitate și de energia ei rezonantă și clarificatoare. De aceea, derutarea, izolarea, dezorientarea țintei se află foarte sus pe lista de priorități a prădătorului. (Vezi, de exemplu, acest manual de tortură , în special segmentul despre tehnicile folosite pentru a crea o stare de confuzie și dezorientare. Este dezgustător, dar confuzia și dezorientarea au fost studiate științific!)

S&M (o tangentă)

Deoarece S&M (sado-masochism – n.n.) este un fenomen cultural și senzorial complex și din moment ce a existat atât de mult teatru S&M în acest „răspuns pandemic”, voi merge pe o tangentă și voi sublinia diferența dintre S&M și manipularea înșelătoare. S&M este un lucru neutru. Este un tip de flux senzorial care necesită schimbarea percepției într-un mod specific, care permite unei persoane să simtă orice dorește să simtă și să exprime ceea ce se ascunde în interior. Stările de spirit alterate sunt importante pentru suflet și nu sunt un lucru banal, prin urmare, acel joc cu energia rezonantă a iubirii produce altfel de rezultate decât produce jocul cu prădătorii – iar atunci când oamenii le confundă între ele, rezultatele pot fi mortale.

Ceea ce li s-a făcut oamenilor în ultimele 20 de luni a fost o înșelăciune care a încercat să invoce simbolurile asociate supunerii. Ceea ce li s-a făcut oamenilor a fost dezgustător și deloc incitant sau vindecător. S&M servește uneori obiectivului exprimării și vindecării unei traume, dar ceea ce au făcut ei cu acest răspuns la pandemie a fost provoace trauma. Să le fie rușine.


Când liderii politici încearcă să ne schimbe comportamentul „pentru binele nostru”, ar trebui să avem încredere în ei?

Dacă pornim de la psihologia de bază, aș spune că a putea avea încredere în guvern ar fi un sentiment bun cu care să trăiești. Este ca și cum ai fi copilul lor răsfățat (asta presupunând că nimeni nu va încerca să te trimită la culcare). Mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume în care să poți avea încredere în cei ce te conduc!

Deci întrebarea este dacă încrederea în conducătorii tăi de astăzi are un temei în realitate. Dacă cei ce te conduc te informează că ceva nou și neobișnuit este bun pentru tine și, prin urmare, trebuie neapărat să faci acel lucru nou, este pentru că vor să te ajute sau pentru că sunt constrânși fără putință de scăpare de către BlackRock (importantă companie multinațională de investiții financiare –n.n.)? Luptă ei pentru tine sau te aruncă în gura leului? Care dintre cele două variante este adevărată?

Obținerea unui răspuns corect la această problemă este esențială. Și da, viața reală este de obicei mult mai complexă decât un film de la Hollywood – dar, nu mai puțin important, în acest joc de asumare a riscurilor, care crezi că e șansa ca liderii noștri să acționeze constrânși de investitorii BlackRock? Și, dacă se află sub constrângere, atunci care sunt obiectivele societale ale investitorilor BlackRock?


A patra revoluție industrială: cum se simte

Permiteți-mi să definesc esența senzorială a celei de-a Patra Revoluții Industriale.

Ea pleacă de la premisa că ființele umane nu au suflet și nici vreun sens intrinsec lor, că senzațiile și percepțiile noastre sunt doar un produs mecanic al impulsurilor electrice din creier și că trupurile noastre pot produce energie cinetică utilă pentru economie, în timp ce „nevoile” noastre sunt definite ca fiind instrumente financiare, pot deveni obiecte de tranzacționare, jocuri de noroc, subvenții guvernamentale și scheme financiare.

Ne separă complet de natură și pretinde că suntem mai degrabă ca un mineral. Este ceva cam ca poza de mai jos, doar că pentru oameni. Dar, desigur, agenții de marketing vă vor spune că este ceva de dorit și că ăsta este viitorul!

Îți amintești povestea cu criminalul în serie?

Pui în realitate virtuală. Fotografie prin Vox, prin amabilitatea lui Austin Stewart

Și, ca să-ți confirme că stăpânii corporativi nu te consideră suveran asupra ta însuți, iată o poveste despre o încercare de a-ți „confisca visele” pentru a te influența și a-ți vinde mai multe produse.

Fotografie prin Aeon

(Tehnicile de deturnare a viselor ne pot ajuta să creăm, să ne vindecăm și să ne distrăm. Ele ar putea deveni, totodată, și instrumente de manipulare comercială)


Și acum, despre un anumit tip de înșelăciune, terorismul COVID.


Terorismul COVID.

Ce este terorismul? Este un tip de activitate care este menit să înspăimânte oamenii și să-i facă docili. Este conceput pentru a-i face pe oameni slabi și pentru a-i convinge să se despartă de demnitatea lor sau de proprietatea lor.

Până acum, convingerea mea e că efortul de sus în jos de a speria și dezorienta oamenii în contextul COVID a fost deliberat – și că dezorientarea psihologică și financiară la scară masivă a fost căutată pentru a deschide calea celei de-a Patra Revoluții Industriale. Am vrut să cred că nu va fi cazul acum, chiar dacă am scris despre asta la începutul pandemiei. Am încercat să găsesc argumente împotrivă. Dar disprețuiesc ideea de a fi mă minți singură și asta e ceea ce văd cu ochii mei: o campanie deliberată de terorizare a întregii populații.

Asta înseamnă că haosul, corupția, lăcomia și chiar intențiile sincere și bune nu au fost și ele parte din poveste? Bineînțeles că au fost, iar majoritatea oamenilor încearcă doar să se descurce și să facă tot ce au crezut ei că e mai bine! Cu toate acestea, nu este nevoie ca un număr mare de conspiratori monstruoși să orchestreze o astfel de înșelăciune. Un număr mic de monștri cu multă putere de control asupra tuturor aspectelor legate de bani și cultură poate face foarte mult.

Este un fapt că psihologi și consultanți de vârf au fost angajați de guverne pentru a „gestiona percepția publică asupra pandemiei” și că înspăimântarea oamenilor pentru a se conforma a fost declarată ca unul dintre obiective. Este un fapt că pietrele de hotar comerciale – de la ID-urile digitale la vaccinările obligatorii pentru adulți – au fost repere care au precedat anul 2020. Este un fapt că terorismul psihologic cu tematică climatică a fost dezvoltat mână în mână cu terorismul psihologic cu tematică de biosecuritate. Este un fapt că, dacă un fir de păr a căzut din capul cuiva și s-a găsit un test PCR în clădire, a fost în mod clar COVID și s-a difuzat peste tot la știri, în timp ce relatările privitoare la afecțiuni generate de produsul medical au fost suprimate și ridiculizate. Când erorile sunt întotdeauna de partea totalitarismului, nu ar trebui să ne gândim că poate totalitarismul este premiul pentru care lucrează?

Acum, mi-aș putea imagina o lume în care lideri ignoranți, speriați și oarecum binevoitori vor să fie de folos — și să angajeze consultanți pentru a speria oamenii „pentru binele lor”, cam la fel cum un părinte nevrotic îi explică unui copil curios despre un lup flămând care vine să mănânce copilul dacă nu-și termină terciul?

Da, pot. Cu toate acestea, aș susține că (A) acest părinte nevrotic nu-i face prea bine copilului său, iar (B) metoda sperieturii copilului cu lupul nu se prea potrivește cu ceea ce au făcut politicienii noștri.

Ceea ce s-a făcut în ultimele douăzeci de luni este complet de neconceput. Crimă medicală, bătrâni închiși, oameni care mor singuri, copii antrenați să creadă că sunt pericole biologice, mici afaceri distruse artificial, legături sociale rupte, un război împotriva tratamentelor eficiente care probabil a ucis mii de oameni (una dintre cele mai mari nemulțumiri ale mele), un război împotriva cetățenilor care au îndrăznit să refuze un produs și multe, multe altele. Lista este atât de oribilă încât vreau doar să mă frec la ochi și să sper că toate acestea vor dispărea. Dar după ce mă frec la ochi, le găsesc tot aici – iar acum au început cu amenințările cu clima!


Politica pentru toți

@PoliticsForAlI

| NOU: Pentru a respecta acordul de la Paris și a salva planeta, un cetățean ideal trebuie să: 

să facă duș de trei ori pe săptămână, max 8 minute 

să nu mai joace jocuri video

 • să cumpere max trei cămăși pe an și doi pantaloni 

max 2 ore de streaming pe zi Via @ConflitsFrance

17 noiembrie 2021

712 retweet-uri 2.565 de aprecieri


De la campania de teroare COVID, la campania de teroare „climatică”.

Acum trecem în era „urgenței climatice”, în care liderii și stăpânii lor corporativi vor încerca să ne încurce complet simțurile și să ne sperie până la ieșirea din minți cu perspective de tip inundații și vreme extremă, ne vor băga într-o mentalitate permanentă de război și vor folosi o mulțime de tehnici de marketing cu pălărie neagră pentru a manipula realitatea și a ne paraliza capacitatea de a gândi corect.

Acum, că au petrecut aproape doi ani dresând oamenii să reacționeze precum câinii lui Pavlov la orice spune televiziunea că este astăzi periculos, vor încerca să meargă pe valul ăsta și să ne antreneze să ne fie frică de și mai multe lucruri și să fim din ce în ce mai mult ca niște zombi.


La toate acestea spun: nu am de gând să particip la bairamul fricii. Universul îi protejează pe cei cinstiți și, atâta timp cât busola noastră este clară și atâta timp cât suntem suficient de puternici pentru a iubi fără teamă, vom fi bine, chiar dacă trebuie să trecem prin provocări nebunești.

Rămâne un mister de ce a trebuit să fie așa, dar lumea de astăzi este ceea ce a fost întotdeauna. Un loc unde ființele umane frumoase pot învăța. Ne vom onora bunii noștri strămoși și vom permite sufletelor noastre să ne călăuzească prin orice fel de întuneric către lumină.

Așa să fie!


Traducere de la https://tessa.substack.com/p/anatomy-of-deceit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s