Acest moment demonic

de Rod Dreher

Dacă nu ați ascultat încă interviul din podcast-ul pe care eu și Kale Zelden l-am făcut cu „Helena”, o femeie de 23 de ani care a trecut înapoi de la ”transgender” la femeie biologică, vă îndemn cât pot eu de tare să o faceți. S-ar putea să credeți că vă pricepeți bine la acest fenomen, dar vă garantez că pentru majoritatea dintre voi nu e chiar așa. Nici eu nu eram pregătit pentru asta, deși am citit tot timpul despre asfel de lucruri:


Helena nu este o credincioasă (am întrebat-o la final), dar eu și Kale suntem și amândoi credem în realitatea demonicului. După ce am terminat interviul, am vorbit amândoi offline despre cât de uluiți eram de aspectul războiului spiritual a ceea ce ne spusese Helena.

Explicând cum a ajuns să creadă că este cu adevărat bărbat, ea a vorbit despre rolul culturii tip Tumblr – site-ul online care a influențat și a convins tinere femei să facă tranziție. Pentru a rezuma, ea a spus că este vorba despre o cultură extrem de intensă, de tipul unui cult, care atrage femei tinere vulnerabile, nesigure pe sine și disperate după comunitate și aprobare. Ea a spus că în cadrul respectivei culturi, tot ceea ce cultura normală considerată a fi bun – creștinismul, sexul cu dragoste și tandrețe etc. – acolo este considerat rău. Ea explică cum a fost învățată că sexul extrem, dureros, pornografic este bun și că, dacă nu era pregătită să se supună acestuia, niciun bărbat nu ar iubi-o vreodată. Cultura aceasta a copleșit-o pe ea și pe toți cei ca ea cu informații, un vârtej care i-a derutat și i-a determinat pe tineri să se supună unor idei și practici care i-au înrobit poftelor lor dezordonate. (Nu așa a descris ea fenomenul – adică, nu în acest limbaj – dar despre asta era vorba.) Cu alte cuvinte, această cultură a spulberat viețile interioare ale adolescentelor implicate, spunându-le că nu au nicio valoare și că pot fi demne doar dacă se conformează regulilor sale.

În timp ce Helena vorbea despre procesul de capitulare în fața acestei culturi, mi-au trecut fiori în sus și în jos pe șira spinării, la propriu. Ea nu e o persoană religioasă și nu ar fi putut înțelege într-un context religios ce spunea. Dar dacă știi câte ceva despre literatura posesiunii demonice, narațiunea pe care ea a spus-o este foarte apropiată de ceea ce se întâmplă într-un caz de posesie. La un moment dat, ea vorbește despre modul în care s-a predat acestor gânduri și, înainte să știe ce se petrece, ele o controlau.

Da.

La un moment dat, spune ea, după ce și-a început tranziția de gen, ar fi stat ore în șir în apartamentul ei, luptând cu dorința de a-și face injecția cu acul din seringa plină cu testosteron, în coapsă. Totul în ea țipa: „Nu o face!” povestea ea, dar avea deopotrivă această dorință copleșitoare de a o face, un îndemn care îi spunea doar să se supună acestor hormoni care îi reorientează totul în mintea și corpul ei, că va fi liberă.

Vă spun, povestea Helenei este ceva incredibil de puternic. Îmi doresc ca fiecare părinte care citește acest blog să o urmărească. Îmi doresc ca fiecare pastor și lider religios, în special cei care sunt tentați să accepte transgenderismul, sau cei care cred că este doar un moft trecător, să asculte ce are de spus Helena. Din nou, ea nu s-a convertit la creștinism și nici nu este o conservatoare (deși a spus că această experiență a făcut-o să devină extrem de critică, într-un mod sănătos, față de toate ideologiile; ideologia ”justiției sociale”, a explicat ea, este în centrul culturii Tumblr-ului). Este doar o tânără curajoasă și extrem de articulată care vorbește despre ceea ce i s-a întâmplat. De asemenea, este șocant și deprimant să o aud vorbind despre cum, în școala ei, adulții din viața ei – în special consilierii de orientare – au împins-o să îmbrățișeze această identitate.

Oricum, povestea Helenei arată clar că trăim într-un moment demonic acut în cultura noastră. Vreau să spun asta într-un sens literal, dar chiar dacă nu credeți în realitatea ființelor descărnate răuvoitoare care caută să ne distrugă, puteți și ar trebui să interpretați acest moment cultural ca fiind demonic în sensul pe care Dostoievski îl înțelegea în marele său roman, Demonii. Potrivit articolului Wikipedia dedicat cărții, „pentru Dostoievski, «ideile» sunt forțe culturale vii care au capacitatea de a seduce și subordona conștiința individuală, iar individul care a devenit alienat de propriile tradiții naționale concrete este extrem de predispus să le accepte.”

Aceștia suntem noi. Aceasta este ceea ce suntem astăzi. Familia este dizolvată. Bărbatul și femeia sunt dizolvați. Personalitatea umană individuală este dizolvată.

M-am trezit azi dimineață la Budapesta cu această știre de la Reuters:

Platformele Meta (Facebook) vor permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să ceară violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei Ucrainei, potrivit e-mailurilor interne văzute de Reuters joi, într-o schimbare temporară a politicii sale vizând discursul urii.

Compania de social media va permite, de asemenea, temporar unele postări care cheamă la moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexander Lukașenko, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut.

„Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică prin care s-ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent, de pildă «moarte invadatorilor ruși». Încă nu vom permite apeluri credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.

Apelurile pentru moartea liderilor vor fi permise cu excepția cazului în care conțin și alte ținte sau au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, a spus un e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea la ură.

Citând povestea Reuters, ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut  Washingtonului să oprească „activitățile extremiste” ale Meta.

„Utilizatorii Facebook și Instagram nu le-au dat proprietarilor acestor platforme dreptul de a determina criteriile adevărului și de a pune națiunile una împotriva celeilalte”, a spus ambasada pe Twitter, într-un mesaj care a fost distribuit și de biroul său din India.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.

Facebook le permite oamenilor să ceară moarte rușilor. Vedeți ce se întâmplă? Ei decid ce fel de ură este permisă în cel mai mare forum public de pe glob. Uitați, înțeleg perfect că vreți ca invadatorii ruși să fie respinși cu violență. Soldații ruși o merită; nu au dreptul să fie în Ucraina. Dar nu despre asta este vorba cu adevărat. Este vorba despre o platformă media globală care alege să-și suspende regulile împotriva exprimării violente și pline de ură, pentru a o justifica atunci când este îndreptată împotriva rușilor (miza autorului nu este apărarea poziției ruse, ci faptul că acceptarea acestor mecanisme de declanșare a urii și anulării unei categorii de persoane va deschide calea utilizării lor, în viitor, împotriva altor categorii considerate indezirabile – n.n.).

Oare fac asta pentru expresii de ură împotriva chinezilor, pentru ceea ce le face guvernul chinez tibetanilor și uigurilor? Împotriva saudiților, pentru ce fac în Yemen? Împotriva musulmanilor, din cauza atacurilor teroriste comise de extremiști islamiști? Nu, nu și nu. Doar împotriva rușilor, și doar acum.

Ce se întâmplă? Așa cum am scris într-o actualizare a postării de aseară, Twitter a eliminat două tweet-uri ale Ambasadei Ruse care oferă varianta Rusiei despre bombardarea spitalului din Mariupol. Twitter nu le va permite rușilor să se apere susținând că spitalul era gol și era folosit ca tabără militară, devenind astfel o țintă corectă într-un război. Poate că rușii mint, dar poate că nu mint. În orice caz, Twitter a decis ce fel de discurs despre război va fi permis pe platforma sa – și totul este îndreptat într-un singur sens.

Cum să nu recunoaștem ce se întâmplă aici? Chiar dacă deplângeți invazia, așa cum fac și eu, cu siguranță trebuie să fiți șocat de modul în care opinia publică din Occident este manipulată. Putin face același lucru acasă, ni se spune, și sunt destul de sigur că așa este. Dar cum ne justifică asta pe noi să o facem? Chiar vreți să fiți mințiți sau să vi se spună ce puteți și ce nu puteți spune? Cred că mulți oameni deja acceptă. Am auzit de la prieteni din SUA că febra războiului devine tot mai intensă. Un prieten a spus că nici măcar nu poate vorbi cu familia extinsă despre asta; deja simt ură pură față de ruși și au intrat în febra războiului. Ideea nu este că ceea ce fac rușii ar fi bun în vreun fel. Ideea este că suntem manipulați să renunțăm la orice reținere și prudență, pentru a ceda pasiunilor noastre. Socrate ne-a învățat că tiranul este cel mai puțin liber om, pentru că este sclavul dorințelor sale. Suntem învățați să ne predăm pasiunilor, patimilor și poftelor noastre, să ne facem sclavii lor. Și pentru ce? Deci ne putem grăbi către al treilea război mondial?

Demonic. Putin a dezlănțuit pasiuni demonice prin invazia sa, iar demonii lucrează asupra noastră și în Occident.

Amintiți-vă ce v-am spus: tot ce li se face acum rușilor obișnuiți, se va face în cele din urmă și oamenilor din Occident care nu urmează linia partidului. Am spus în acest spațiu că, deși Rusia merită să fie sancționată pentru invazia sa diabolică, este cu totul înfricoșător cât de repede guvernele și corporațiile s-au aliniat să distrugă Rusia din punct de vedere economic. Corporațiile au depășit cu mult ceea ce cer guvernele. O fac pe cheltuiala lor, deoarece cred că este virtuos ceea ce fac. Dacă ai fost un observator atent al ”capitalismului vigilent” (woke), totuși ar fi bine să fii înfrigurat până la oase de cât de repede a fost distrusă economic o întreagă națiune, deoarece capitaliștii au decis că este lucrul corect din punct de vedere moral de făcut. Nu vă cer să binecuvântați invazia rusă pentru a fi îngroziți și terorizați de puterea statelor și a corporațiilor de a ne controla viața economică. Da, Putin a adus asta în Rusia, dar răul făcut de Putin a dezvăluit și cât de șocant de vulnerabili suntem cu toții în fața acestei noi ordini mondiale.

Ei bine, am fost la o conferință de geopolitică ieri, aici, la Budapesta, și imaginați-vă șocul meu când am auzit un analist maghiar proeminent spunând același punct: că rapiditatea cu care corporațiile globale au acționat împreună și s-au mișcat ca una, pentru a da o lovitură de ciocan Rusiei, din motive morale, dezvăluie o putere teribilă asupra căreia el (analistul) nu crede că ar trebui să fim optimiști, în ciuda faptului că este folosită aici pentru a pedepsi un actor rău, Rusia. Are dreptate! Ce crezi că se va întâmpla dacă Twitter, Facebook și restul decid că este permis să urăști oamenii care au anumite opinii morale, religioase sau politice pe care le consideră a fi „ură”? Panica pentru demonizarea acestor oameni va fi irezistibilă. În plus, corporațiile, după ce au demonstrat că sunt dispuse să acționeze nu în interesul economic al acționarilor, ci în ceea ce ele percep a fi interesul moral, să piardă afaceri de dragul de a realiza o idee pe care o consideră morală, vor avea toate stimulentele să-i scoată din comerț pe ”deplorabili”, la fel cum au făcut-o cu Rusia.

Banca ta nu trebuie să facă afaceri cu tine, mă-nțelegi? Ce se întâmplă dacă nu poți obține un cont bancar pentru că ai fost identificat ca deținătorul unor opinii ”rasiste”, ”sexiste”, ”anti-gay”, conservatoare (definirea lor ca atare fiind la latitudinea gloatei vigilantiste ori a elitelor culturii corporatiste – n.n.)? S-a creat precedentul pentru a acționa într-un astfel de mod pentru a suprima ”Răul”. Despre asta este un sistem de credit social. Deschide-ți ochii și privește în jurul tău: mecanismele, morale și tehnologice, se instituie acum, pentru a pedepsi Rusia într-un mod în care nicio altă națiune nu a fost pedepsită, niciodată.

S-ar putea să vă gândiți: e ok pentru mine, Rusia o merită pentru ceea ce a făcut. Dar așteaptă: în curând va fi la fel pentru mulți dintre noi.

Mai este și asta, de la neprețuitul NS Lyons, autorul sub pseudonim al unui Substack de citit obligatoriu, The Upheaval. În postarea apărută astă noapte, el avertizează împotriva adoptării monedelor digitale ale Băncii Centrale. După cum explică Lyons, CBDC-urile sunt acum discutate de Rezerva Federală și Banca Centrală Europeană ca fiind următorul pas în finanțele globale. Iată cum funcționează:

Un sistem CBDC ar fi unul simplificat radical. Un client deschide un cont direct la banca centrală „independentă” a unei țări (să spunem Rezerva Federală), iar banca centrală emite (creează) bani digitali (fie că sunt denominați în dolari, fie FedCoins, sau orice altceva) în acel cont. Acest lucru face ca banii să fie o răspundere directă a Fed, mai degrabă decât a unei bănci private. Folosind instrumente digitale (cum ar fi o aplicație „FedWallet”), clientul poate iniția tranzacții directe între conturile Fed. Banii digitali sunt șterși într-un cont și recreați în altul practic instantaneu. Nu sunt necesare promisiuni sau încredere; fiecare tranzacție este înregistrată permanent pe un registru criptografic digital în timp real. Cam ca Bitcoin, dar gestionat centralizat excelent. Fed păstrează supravegherea și controlul complet asupra creării, distrugerii, și „mișcării” banilor, indiferent cine îi „are” sau unde „se află”.

Sau, cum a spus Agustin Carstens, director general al Băncii Reglementelor Internaționale (BRI), la un  summit din 2020  al Fondului Monetar Internațional:

Nu știm cine folosește astăzi o bancnotă de 100 de dolari și nu știm cine folosește astăzi o bancnotă de 1.000 de pesos. Diferența cheie adusă de CBDC este că banca centrală va avea control absolut asupra regulilor și reglementărilor care vor determina utilizarea acelei forme a răspunderii băncii centrale și, de asemenea, vom avea tehnologia pentru a pune în aplicare acest lucru… și asta face o diferență uriașă. ”

V-ați prins? Băncile centrale ar avea control absolut asupra fiecărui ban pe care îl aveți. Practic, ar elimina numerarul și ar face tranzacțiile financiare mult mai ușoare. Lyons explică, totuși, de ce aceasta ar fi cea mai mare expansiune a puterii totalitare din istoria omenirii. Elitele care controlează sistemul financiar ar putea modifica monedele digitale după bunul plac, determinându-le să dețină valori diferite pentru diferiți oameni, în funcție de statutul social al cuiva. Nu există un capăt al controlului aici. Lyons scrie, speculând cum ar putea fi utilizate CBDC-urile:

Dar de ce să nu mergem mai departe decât atât: ce ziceți de granturile de microfinanțare direcționate, adăugate direct în conturile acelor oameni și afaceri care merită ceva în plus? Nu mai este nevoie să așteptăm pentru credite fiscale anuale, când acestea sunt de-acum învechite.

O reducere a taxelor finanțată de Fed ar putea fi aplicată chiar acelor afaceri pe care oamenii doresc cel mai mult să le ajute; Google și Yelp semnalează deja care companii sunt sau nu deținute de negri sau care sunt prietenoase cu LGBTQ, probabil pentru ca oamenii să-și poată manifesta preferința pentru un patronaj, așa că de ce să nu ajutăm cu un mic ghiont ici și colo? Sau am putea merge în cealaltă direcție și putem schimba efectiv prețul oricărui lucru în funcție de identitatea celui care îl cumpără.

Într-adevăr, un CBDC ar putea face mult mai ușoară încetarea oricărui tip de inechități sistemice și ar face-o prin mijloace prietenoase cu piața. Și, după cum ne-a reamintit Banca Rezervei Federale din San Francisco, la urma urmei, ”să fii «neutru din punct de vedere al rasei» nu este suficient ” atunci când vine vorba de politica monetară și fiscală. Banca centrală  ar putea face mai mult.

Practicile discriminatorii prin care băncile depășesc linia roșie ar fi cu siguranță un lucru depășit; cu excepția cazului în care, desigur, ar vrea să calce doar un  pic  linia roșie, doar pentru a face lucrurile puțin mai echitabile, poate, caz în care ar putea să o facă.

Abolirea închisorilor s-a dovedit o provocare dificilă. Dar un CBDC ar putea ajuta: tocmai prin localizarea modului în care banii persoanelor liberate condiționat pot fi folosiți și nu pot dispărea – arestul la domiciliu nu va fi niciodată mai bine promovat! Acest lucru ar funcționa grozav și în cazul în care am dori să ținem oamenii închiși în casele lor din oricare alt motiv.

Ar trebui să fie stimulați oamenii să mănânce alimentele pe care credem că este mai bine să le consume? CBDC-urile pot face asta. Vreți să-ncercați să-i convingeți pe oameni să reducă amprenta lor de carbon? CBDC-urile pot ajuta și cu asta.

Dar de ce să se concentreze doar pe indivizi? De ce să nu oferim finanțare preferențială companiilor și investitorilor care îndeplinesc în mod virtuos obiectivele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG)? Acest lucru poate fi clasificat subtil, în funcție de cât de strâns se conformează standardelor.

Și ar putea ajuta la îndepărtarea consumatorilor de organizațiile și întreprinderile care sunt, de asemenea, nedorite. De ce să nu colectăm taxe suplimentare pentru tranzacțiile cu companii „riscante” sau organizații caritabile care au scoruri ESG scăzute? Sau să încetinim viteza tranzacțiilor, pentru a permite o „verificare” mai mare? Doar ca un ghiont, desigur; oamenii ar avea în continuare dreptul la libertatea de alegere.

De fapt, de ce să nu creăm scoruri de credit cuprinzătoare, bazate pe comportament și pe numărul de legături asociative cu persoane și organizații periculoase și riscante? Este doar pasul logic următor.

Nu este aceasta teoria conspirației? Cât de în serios ar trebui să luăm asta? Miercuri, în timp ce așteptam cu toții știrile despre război, președintele Biden a emis un ordin executiv prin care îndrumă guvernul federal să lucreze la proiectarea și implementarea unui sistem CBDC. 

Asta se întâmplă, chiar acum. Îmi amintesc că pe când eram copil, citeam o carte creștină despre sfârșitul timpurilor și mă întrebam cum ar putea vreodată să vină cu un sistem în care să nu poți cumpăra sau vinde decât dacă ai „marca fiarei” – adică, simbolic, că erai sclav al unui sistem global (în Imperiul Roman, sclavii aveau tatuaje pe frunte sau pe mâini, pentru a-i marca drept proprietate). Ei bine, acum știu cum. Și voi, la fel.

Citiți totul și vă rog să vă abonați la The Upheaval – acesta este un Substack pe care nu vă puteți permite să îl ratați.

Există o accelerare acum în lume, pe mai multe fronturi. Acest lucru s-ar întâmpla chiar și fără invazia rusă, dar acum există un motiv în plus, o rațiune pentru accelerarea acesteia. Putin, care se autoproclamă marele protector al familiei și al valorilor tradiționale, joacă, involuntar, un rol în realizarea acestei accelerări. Poporul rus nu are acum voie să cumpere sau să vândă în economia globală. Și să urmăriți: Putin va învăța de la noii săi buni prieteni, chinezii, cum să facă asta și propriului său popor – și el, sau succesorul său, o vor face, totul în numele luptei cu Occidentul.

Vorbesc despre viitorul totalitarism în Să nu trăim în minciună și despre cum să începeți să vă pregătiți pentru asta. Acum ne îndreptăm accelerat către acea lume. Ceea ce a făcut Putin este ceea ce au făcut întotdeauna tiranii: a invadat o națiune pe care dorea să o supună prin violență. Dar răspunsul global rapid care distruge economia națiunii sale este ceva nou. Disponibilitatea corporațiilor de a acționa la unison, dincolo de ordinele guvernamentale, de a suferi ele însele din punct de vedere economic pentru a pedepsi un actor pe care-l consideră rău – este și asta ceva nou.

Puterea platformelor globale de comunicații de a decide care narațiuni vor fi permise și care nu, și de a suspenda regulile menite să prevină exprimarea urii violente împotriva altora, de dragul de a permite Cele Două Minute de Ură (aluzie la romanul 1984 al lui George Orwell – n.n.) îndreptate împotriva rușilor – e, de asemenea, ceva nou. și toate acestea se întâmplă în contextul în care suspiciunile noastre care sunt dezarmate, pentru că dacă punem la îndoială ceva din toate acestea, ni se va spune ”ce, îl aperi pe Putin?”

Ne pregătim pentru ceva. Și dacă nu vă pregătiți pentru cum să vă duceți viața cu familiile voastre în această diabolică nouă ordine mondială, va fi vai de voi. S-ar putea să stați acolo și să vă gândiți că toate acestea vor trece. Va fi cu totul altfel peste douăzeci de ani, când copilul sau nepotul îi va spune profesorului că el crede că este trans, iar obiecția voastră față de acest lucru și refuzul de a-l duce imediat la clinica trans pentru a începe tratamentul cu hormoni de tranziție de sex vor fi raportate la Serviciile de Protecție a Copilului și dintr-o dată veți afla că contul dvs. bancar digital este înghețat prin ordin guvernamental.

Aceasta nu mai este o simplă speculație trăznită. Acest sistem se construiește chiar acum, chiar astăzi. Poftele și patimile noastre sunt create și manipulate pentru a obține consimțământul nostru pentru acest sistem global. Cu cincisprezece sau douăzeci de ani în urmă, aș fi râs de asemenea afirmații. Acum nu o mai fac. Citiți semnele vremurilor. Vedeți. Judecați. Acționați.

Traducere după https://www.theamericanconservative.com/dreher/this-diabolical-moment-cbdc-transgender/


 


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s