Cel mai mare truc dintre toate

de James Corbett


Magia este abilitatea de a face pe cineva să creadă ceva ce nu este adevărat. Rezultă, așadar, că majoritatea marilor magicieni sunt observatori pasionați ai psihologiei umane și că rutinele magice sunt, la bază, un set de tehnici aranjate cu pricepere pentru a face subiectul să cadă pradă propriilor prejudecăți cognitive.

La fel de impresionante pe cât pot fi iluzia scoaterii iepurelui din pălărie și șmecheriile cu cărți de joc ale maeștrilor de scenă, totuși, aceste trucuri de salon pălesc în comparație cu manipulările sociale care sunt conduse de maeștrii mânuirii afacerilor statului în fiecare zi.

Caz concret: legea marțială. Am spus demult că, atunci când se va ajunge efectiv la legea marțială în Occidentul „liber și democratic”, oamenii o vor încuraja. În cazul în care nu m-ați crezut, vă prezint fenomenul publicului care aplaudă cele mai flagrante abuzuri ale legii marțiale medicale din ultimii doi ani, ca dovadă pentru afirmația mea. Nu a fost nevoie decât de o campanie concertată pentru a-i determina pe oameni să se teamă de coronavirus și, dintr-o dată, aceiași oameni care cândva denunțau avertismentele despre legea marțială drept „teoria conspirației” au aclamat bătăușii cu cizme ai statului polițienesc COVID-1984 în hărțuirea lor împotriva femeilor în vârstă și a copiilor nevinovați și cetăţenilor luați la întâmplare.

Da, una e să teoretizezi despre Sindromul Stockholm care permite — în cuvintele memorabile ale lui Aldous Huxley— „oligarhiei controlului, care a existat întotdeauna și probabil va exista întotdeauna, să-i facă pe oameni să-și iubească servitutea”. Și altceva este să vezi acest lucru având efectiv loc.

Această capacitate de a aduce publicul la bord cu politici și practici care sunt în mod evident împotriva propriilor sale interese nu este doar surprinzătoare. Eu susțin că este un tip de truc de magie.

Mă refer la asta în două sensuri cheie ale ideii de „truc magic”. În primul rând, capacitatea potențialilor ingineri sociali de a sprijini eficient idei și acțiuni care, cu puțin timp înainte, ar fi fost respinse ca nebunești este, la prima vedere, atât de incredibilă, încât pare să fie magică. Dar, în al doilea rând, și poate mai important, această magie, la fel ca toate scamatoriile, este, în fond, tocmai asta: un truc.

Astăzi, să aruncăm o privire în mâneca largă a magicienilor controlului social, să dezvăluim trucurile pe care le folosesc pentru a strânge sprijinul public pentru agenda lor și să vedem cum putem rupe vraja pe care au proiectat-o asupra maselor.

Șmecheria

Deși există multe, multe tipuri diferite de trucuri de magie, cele mai multe dintre ele se bazează pe o mână de tehnici de îndrumare a atenției publicului într-o direcție greșită, în timp ce scamatoria este realizată. Fie că este vorba de fum și oglinzi sau de o asistentă frumoasă ori de un flux de zgomot bine reluat, magicienii sunt maeștri în a menține atenția publicului concentrată în altă parte, în timp ce adevărata „magie” are loc în afara razei sale vizuale (sau, și mai îndrăzneț, la vedere, dar în afara câmpului lor de atenţie).

Să ne uităm la un exemplu din mentalism, acea ramură a magiei în care interpreții „citesc mintea” publicului sau își folosesc puterile mentale ca să  „prevadă” reacția publicului la anumite întrebări. Există multe moduri prin care aceste trucuri pot reuși: unele simple, precum a pune o întrebare într-un anumit mod pentru a stimula un anumit răspuns sau mai complexe, de exempluca să plantezi meticulos o serie de sugestii subliminale pentru a obține anumite răspunsuri predeterminate.

Iată cum un maestru mentalist efectuează un trucul (paradoxal) unor directori de publicitate:


<span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span>

Și iată cum un maestru inginer social efectuează același truc asupra maselor credule:Nu, ăsta nu este blogul unui psihopat tulburat de obsesii cu Putin. Este pagina de pornire a switchoffputin.org, un site web care a fost creat pentru a promova „Opriți-l pe Putin”, un raport care intenționează să arate modul în care Europa l-ar putea „închide pe Putin” boicotând complet petrolul și gazele rusești și aducând astfel pace și armonie în lume.

De fapt, dacă mă gândesc la asta, poate chiar este blogul unui psihopat deranjat de obsesii cu Putin.

Ca modalitate de a aduce pacea în lume, ”Opriți-l pe Putin” este în mod evident doar o propoziție calpă. Dar, ca demonstrație a modului de a influența cu succes un public, este un exemplu de „magie” din lumea reală care ar face gelos orice mentalist.

Vedeți, arhitecții Noii Ordini Mondiale au o problemă: majoritatea oamenilor recunosc că Versiunea Big Oil a „mediului”— adică impunerea unui sistem tehnocratic de raționalizare a energiei și restricții asupra resurselor în numele „Salvării Mamei Pământ” — este o prostie. An după an, sondaj după sondaj arată că, în ciuda unei campanii  fără precedent, derulată pe parcursul a 52 de ani și care încă mai continuă, de propagandă menită să insufle în rândul publicului frica de catastrofa climatică, amenințarea încălzirii globale este încă la rangul aproape de zero pe lista de priorități a majorității oamenilor. Și, cu toate impulsurile date, majoritatea oamenilor nu sunt dispuși să plătească nici măcar sume simbolice pe indulgențe de carbon către toți Al Gore din lume, pentru a potoli zeii climei.

Apar în scenă magicienii ingineri sociali (în conexiune, dar fără a se confunda cu „magicienii cibernetici”). Ei știu că a face publicul să reacționeze „spontan” și „voluntar” cu răspunsul „corect” – o dorință ferventă pentru credite de carbon și raționalizare a energiei, lockdownuri climatice și toate celelalte elemente ale controlului neofeudal de sus în jos – e necesară folosirea vechiului truc mentalist de a pune întrebarea adecvată în modul potrivit.

Am vorbit despre prima încercare a magicienilor de a realiza această schimbare de cadru în episodul meu #PropagandaWatch, „Pandemia este un test.” În acel videoclip, am documentat modalitățile în care campania de succes a fricii plandemice a fost folosită ca pârghie pentru a reformula agenda climatică. Deodată, publicului i s-a cerut să echivaleze „urgența” climatică cu „urgența” plandemică și să se pregătească pentru „lockdown climatic” și alte măsuri de urgență pe măsura celor pe care tocmai le acceptaseră cu bucurie în numele salvării lumii de flagelul COVID-19.

Din nefericire pentru viitorii ingineri sociali, isteria COVID dispare. În anul 2022, a mai face apel la sentimentele calde și neclare ale oamenilor cu privire la blocajele și restricțiile COVID este mult mai puțin probabil să-i facă să se integreze în agenda globalistă.

Și așa, precum magicienii pricepuți, susținătorii acestei agende pur și simplu speculează mania de moment: rusofobia. Și – nu ați știut asta? – se dovedește că dorința publicului de a-l „Opri pe Putin” poate fi satisfăcută prin… controlul energiei și raționalizarea resurselor de către o elită tehnocrată!

Da, echipa din spatele campaniei „Opriți-l pe Putin” pledează pentru un boicot imediat la nivel european al tuturor importurilor de petrol și gaze rusești. Deși până acum o astfel de interdicție generală a fost respinsă ca fiind imposibilă, autorii acestui raport susțin că, la urma urmei, poate să fie atinsă… dacă sunt implementate măsuri de urgență și, cu alte cuvinte, întreaga economie este pusă pe picior de război.


Sub titlul „Economia de război în Europa”, ei scriu:

Realizarea acestor reduceri va necesita un nivel de cooperare și solidaritate anterior de neimaginat în Europa. S-ar putea să avem nevoie să fie declarată stare de urgență, și de recunoașterea politică explicită a faptului că economiile europene sunt acum pe picior de război în ceea ce priveşte rapiditatea tranziţiei energetice. În anumite privințe, viteza schimbării va semăna cu lockdownurile Covid, dar cu o traiectorie diferită pe termen lung. [sublinieri adăugate]


Ca să nu existe vreo confuzie cu privire la ceea ce susțin sau cum se va realiza acest lucru, ei continuă să afirme:

Raționalizarea prin acțiuni echitabile este singura alternativă: guvernele vor trebui să introducă plafoane de preț și livrări minime garantate la nivel de gospodărie, astfel încât toată lumea să primească o sumă de bază, iar cei cu capacitatea de plată mai mică să nu fie pur și simplu tăiați de la resurse. Reducerea temperaturii termostatelor va fi dificil de impus și aplicat, însă, cu doar o anumită cantitate de gaz permisă per gospodărie, stimulentul de a o respecta va fi substanțial. Ca și în cazul lockdownurilor Covid, presiunea socială de a respecta restricțiile naționale va juca, de asemenea, un rol important. [Sublinieri adăugate]


Manipularea flagrantă de aici – specularea nerușinată a celei mai importante teme a momentului pentru a promova o agendă deja existentă – nici măcar nu este ascunsă. Magicienii care folosesc acest truc ieftin pe scena publică se laudă deschis cu asta. The Bezos Post, de exemplu, tocmai a publicat o parte legând în mod explicit „criza climatică” inventată de IPCC (Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice) de criza geopolitică actuală și admițând că slaba conexiune între acestea este doar o modalitate convenabilă de a reambala o agendă altfel neplăcută:

Singura licărire de speranță este aceea că Putin ar fi putut simplifica, fără să vrea, politica unei astfel de ținte globale [trecerea la energie 100% regenerabilă]. Pentru a convinge alegătorii e necesar a le comunica nevoia de sacrificiu – de la a dormi la temperaturi mai mici în timpul iernii, la a zbura mai puțin și a plăti mai mult atunci când o faci. Dar acum, politicienii pot prezenta aceste lucruri în două moduri – este necesar pentru a lupta atât împotriva agresiunii ruse, cât și împotriva schimbărilor climatice.

Dar, oricât de grosolană este această ultimă încercare de a reîncadra vechiul vis al neofeudalismului, pare să funcționeze. Campania „Opriți-l pe Putin” se laudă cu un sondaj propriu și susține că „aproape 70% dintre europeni vor să-l „oprească pe Putin” boicotând petrolul și gazele rusești”. Și ce anume ar fi pregătiți acești oameni să suporte pentru a aduce pacea în Ucraina? The Guardian oferă un răspuns în „raport” pe cifre:

Puțin peste 40% au spus că ar fi pregătiți să accepte raționalizarea energiei pentru a gestiona cererea, iar 52,7% că ar mânca mai puțină carne pentru a reduce cererea pentru exporturile ucrainene.

Sau, așa cum ar putea observa Klaus Schwab și prietenii săi: „Veți mânca gândaci și veți raționaliza energia și vă va plăcea!”

Partea cea mai proastă este că acest sondaj (spre deosebire de majoritatea „sondajelor” promovate de mincinoșii media de larg consum) probabil că nu este nici măcar departe de adevăr. Te îndoiești fie și o secundă că hoardele hipnotizate, care tocmai au petrecut doi ani cerând să fii închis pentru infracțiunea de a nu fi efectuat o intervenție medicală experimentală și care apoi au trecut cu respect la ura împotriva Rusiei, fluturând steaguri albastre și galbene pentru că așa le-a spus mass-media, nu ar fi de acord să meargă cu tot ce au sugerat lorzii lor neofeudali în numele „Opririi lui Putin”?


Rupând vraja


Acest tip de truc nu se limitează, desigur, la agenda climatică și nu este vorba doar de a reformula ideile vechi pentru a le face mai acceptabile maselor credule. Toate tehnicile de direcționare greșită din arsenalul magicienilor sunt folosite de inginerii sociali în fiecare zi. Dar acesta este un subiect pe care-l vom examina în viitor.

Pentru scopurile de astăzi, este suficient să înțelegeți acest lucru: cel mai mare truc dintre toate este capacitatea elitelor conducătoare de a vă face să vă doriți singuri propria înrobire.

Așa cum am afirmat de ani de zile, totuși, manipulările batjocoritoare ale mass-media, ale politicienilor mincinoși și ale agenților de vânzare ai agendei globaliștilor nu sunt atât de greu de observat odată ce aflați ce se întâmplă. Exact așa cum întregul spectacol de scenă al unui magician poate fi distrus de cineva care explică cum este executat trucul, cei care sunt capabili să explice trucurile inginerilor sociali rup astfel vraja care a fost aruncată asupra publicului credul.

Într-un fel, asta este exact ceea ce mass-media independentă a făcut online în ultimii doi ani: dezvăluirea steagurilor false și a operațiunilor de propagandă ale establishment-ului pentru trucurile de magie brută lansate în această perioadă. Înșelătorii, desigur, se adaptează la asta și își ajustează comportamentul în consecință. Dar există doar câteva moduri de a prezenta aceleași vechi trucuri; sacul lor de șmecherii nu este fără fund.

În acest moment, este o cursă contra cronometru. Vor reuși cei care pot înțelege manipulările să dezvăluie minciunile și să rupă vraja, înainte ca masele să fie păcălite să susțină Marea Resetare neofeudală, tehnocrată? Aceasta este întrebarea existențială cu care se confruntă specia umană.

Oricare ar fi răspunsul, un lucru este cert: doar aceia dintre noi care recunoaștem spectacolul de magie ca fiind o formă de spectacol de magie putem spera să vedem iluziile drept ceea ce sunt. Este sarcina noastră să îi educăm pe cei care încă nu realizează că fluxul de știri zilnic este de fapt un spectacol de magie organizat pentru a-i distra, distrage și a-i induce în eroare. Abia atunci putem dezvălui cartea din mâneca magicianului și putem pune capăt spectacolului.

Traducere https://corbettreport.substack.com/p/the-greatest-trick-of-all


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s