Omul din Davos, stăpânul săracilor

de Rod Dreher

Ceea ce au făcut globaliştii în Sri Lanka, ne fac şi nouă tuturor, în multe feluri. Cred că sunt și mai atent asupra declinului și prăbuşirii decât de obicei, pentru că stau aici, în Europa Centrală, citesc mass-media și aud oameni care vorbesc despre cât de speriați sunt de ceea ce urmează în toamna și iarna viitoare, în cazul în care aprovizionarea cu gaz rusesc va fi tăiată.

Puțini oameni din această parte a lumii susțin invazia rusă a Ucrainei, dar nimeni nu i-a întrebat dacă sunt pregătiți să-și sacrifice economiile pentru a-i da peste nas lui Putin. În Germania, şefii din afaceri și alții vorbesc despre posibilitatea ca industria germană să se prăbușească din cauza lipsei de gaz pentru a-și alimenta fabricile.

Aceasta nu este o amenințare goală. Economia germană este motorul care alimentează Europa. Dacă Germania va cădea în regres economic, la fel se va întâmpla și cu restul Europei – și asta înseamnă tulburări politice, poate chiar violență. Dacă vă uitaţi la ce se întâmplă chiar acum în Țările de Jos, cu fermierii furioși care ripostează cu violență împotriva planurilor guvernului de a le lua pământul, puteţi vedea ce ar putea aştepta toată Europa în viitorul apropiat. Într-o astfel de situaţie, ce va face NATO?

Astăzi, mai devreme, am făcut referire la polițiștii din Uvalde ca o imagine pentru clasa noastră conducătoare. Iată o altă metaforă: Forumul Economic Mondial de la Davos.

Poate aţi văzut că guvernul din Sri Lanka s-a prăbușit în această săptămână în fața falimentului național și a revoltelor oamenilor care nu mai au nici măcar ce mânca. Ce s-a întâmplat? Sri Lanka a urmat sfaturile Forumului Economic Mondial și a trecut la agricultura ecologică cu câțiva ani în urmă. Economia sa agricolă s-a prăbușit. O națiune care obișnuia să se hrănească cu orez este acum nevoită să-l importe.

În mod ciudat, Forumul Economic Mondial și-a șters articolul „vom face Sri Lanka bogată” de pe site-ul său, în urma dezastrului de acolo. Ah, dar Maşina care Recuperează își amintește totul! Iată un link către un articol din 2018 al premierului Sri Lanka, scris pe site-ul Forumului Economic Mondial, care promite că își va face țara „bogată până în 2025”.

Cetățenii din Sri Lanka dețin, ca să zic așa, mult mai puțin acum decât aveau în 2018, când nu erau bogați, dar puteau măcar să-și asigure cele necesare traiului. Ei au urmat sfatul experților occidentali și acum sunt ruinați și înfometați. Michael Shellenberger analizează cauzele crizei.

Extras: Dar cea mai mare și importantă problemă care a cauzat căderea Sri Lanka a fost interzicerea îngrășămintelor chimice în aprilie 2021. Multe alte țări în curs de dezvoltare a trebuit să facă față unor provocări similare, inclusiv pandemia Covid și datoria externă ridicată, dar nu s-au prăbușit. Indonezia a suferit atentate teroriste cu bombă, care au afectat turismul, dar a reușit să-și revină, iar turismul a revenit în Sri Lanka începând de anul trecut, în timp ce creșterea economică a scăzut după 2012, dar de la vârfuri astronomice de 8% și 9% și a rămas peste 3% și 4% până în 2020.

Cifrele sunt șocante. O treime din terenurile agricole din Sri Lanka erau necultivate în 2021 din cauza interzicerii îngrășămintelor. Peste 90% dintre fermierii din Sri Lanka au folosit îngrășăminte chimice înainte de a fi interzise. După ce au fost interzise, ​​un procent uimitor de 85% au suferit pierderi de recolte. Numerele sunt incredibile. După interzicerea îngrășămintelor, producția de orez a scăzut cu 20%, iar prețurile au crescut cu 50% în doar șase luni. Sri Lanka a fost nevoită să importe orez în valoare de 450 de milioane de dolari, în ciuda faptului că își satisfăcea nevoile proprii de consum cu câteva luni mai devreme. Prețul morcovilor și roșiilor a crescut de cinci ori. În timp ce în Sri Lanka există doar 2 milioane de fermieri, 15 milioane din cei 22 de milioane de oameni ai țării sunt dependenți direct sau indirect de agricultură.

Lucrurile au stat şi mai rău pentru fermierii mai mici. În regiunea Rajanganaya, unde majoritatea fermierilor operează doar câte un hectar (2,5 acri), familiile au raportat reduceri cu 50% până la 60% ale recoltei. „Înainte de interdicție, aceasta era una dintre cele mai mari piețe din țară, cu tone și tone de orez și legume”, spunea un fermier la începutul acestui an. „Dar după interdicție, a devenit aproape zero. Dacă vorbești cu morile de orez, nu au stocuri din cauza scăderii drastice a recoltei. Veniturile întregii comunități au scăzut la un nivel extrem de redus.”

Dar daunele aduse ceaiului au fost cheia eșecului financiar al Sri Lanka. Producția de ceai genera 1,3 miliarde de dolari în exporturi anual. Exporturile de ceai produceau veniturile necesare pentru 71% din importurile de alimente ale națiunii înainte de 2021. Apoi, producția și exporturile de ceai s-au prăbușit cu 18% între noiembrie 2021 și februarie 2022, atingând cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani. Interdicția devastatoare a guvernului asupra îngrășămintelor a distrus astfel capacitatea Sri Lanka de a-și plăti alimentele, combustibilul și de a-și achita datoria externă.

Tocmai de aceea, în ciuda faptului că apreciez agricultura ecologică, nu am crezut vreodată că ar fi o soluție pentru hrănirea tuturor oamenilor din lume.

Brendan O’Neill de la Spiked face legătura între puncte.

Extrase: Ca și în cazul impactului teribil asupra Sri Lanka al lockdownului global, aceste politici ecologice deranjante și dăunătoare vor fi resimțite pentru mulți oameni din Sri Lanka ca ceva impus din exterior, ceva împins asupra națiunii lor de instituțiile globale și deciziile globale. Da, însăşi elita politică din Sri Lanka a îmbrățișat cu febrilitate nebunia organică. Dar, așa cum subliniază Michael Shellenberger, Forumul Economic Mondial a fost cel care a promovat organicul în Sri Lanka. Mulți militanți de elită din Occident au susținut ca Sri Lanka să treacă la produsele complet organice, unii dintre ei fiind sprijiniți de fonduri de la corporații ostentativ ecologiste precum Google, Disney și JPMorgan.

Dacă aș fi un fermier din Sri Lanka, să văd cum randamentul fermei se prăbuşeşte, să văd prețurile crescând până la cer, să văd cum combustibilul și mâncarea se epuizează, aș fi furios în primul rând pe guvernul meu, da. Dar mi-aș păstra o parte din furie pentru eco-elitele influente ale lumii, care par să vadă lumea în curs de dezvoltare ca pe un loc pentru experimente de mediu, mai degrabă decât ca pe o parte a lumii care are nevoie de mai multă industrializare și dezvoltare pentru a se putea bucura de egalitate economică cu noi în Occident.

Sri Lanka ne arată ce se întâmplă atunci când politica este modelată în funcție de dorințele și prejudecățile noilor elite, mai degrabă decât de nevoile oamenilor obișnuiți. Este posibil ca lockdownul să fi fost o binefacere pentru elitele de laptop și pentru unii miliardari, dar a fost incredibil de dăunătoare pentru mulți oameni din clasa muncitoare din Vest și pentru milioane de oameni din sudul global. Ideologia verde poate oferi noilor elite un sens şi un scop, măgulindu-le amăgirea lor narcisistă că sunt salvatorii planetei de la o moarte cauzată de căldura provocată de om, însă lovește buzunarele muncitorilor din Occident care vor ajunge să plătească pentru nebunia „emisii zero” și aprinde foamea și sărăcia în acele părți ale lumii care nu sunt încă la fel de dezvoltate ca Occidentul.

În Sri Lanka, vedem un studiu de caz extrem și neliniștitor despre ceea ce se întâmplă atunci când politica globală este construită mai degrabă pe fricile și narcisismul unor elite deconectate de la realitate, decât pe încercarea de a afla ce anume au nevoie oamenii pentru a înflori și a dobândi bunăstare. De asemenea, în Sri Lanka vedem exact tipul de reacţie de respingere de care avem nevoie împotriva tuturor acestor lucruri. Oamenii s-au săturat. Și nu sunt singuri.

Rețineți bine aceste cuvinte: atunci când politica globală este construită mai degrabă pe fricile și narcisismul unor elite deconectate de la realitate, decât pe încercarea de a afla ce anume au nevoie oamenii pentru a înflori și a dobândi bunăstare.

Oare ideologia de gen și „fluidizarea” orientării sexuale – homosexualizarea – unei generații de copii le oferă acestora ceea ce au nevoie pentru a înflori și a dobândi bunăstare? Da, ar spune Joe „Drepturile transgenderilor constituie problema libertăţilor vremurilor noastre” Biden și oricare alt membru al clasei de conducere globaliste. Faptul de a le impune copiilor să se gândească la sine doar în termeni de identitate de grup rasial și să se disprețuiască pe sine sau pe alții în baza unei identități de grup, le oferă lor ceea ce au nevoie pentru a înflori și a dobândi bunăstare? A-i învăța teorii ideologice mincinoase în loc de știință și date exacte, a-i învăța să fie atât de fragili încât să țipe „abuz!” de fiecare dată când se confruntă cu întrebări care îi fac să fie anxioși – contribuie asta la înflorirea lor, când sunt dresaţi să se conformeze intelectual? De ce oamenii simpli acceptă să se lase colonizați de acești brahmani vigilenţi?

Ceea ce le-au făcut oamenilor din Sri Lanka ne-ar face tuturor. Și o şi fac, în multe feluri. Călătorind prin Europa Centrală în ultimii trei ani, am întâlnit oameni – polonezi, cehi, slovaci, maghiari, români – care cred că eforturile de a distruge familia și dualitatea sexelor sunt o formă de imperialism cultural, care vine în principal de la capitalismul vigilent revoluţionar Woke din SUA și Europa de Vest. Bineînțeles că au dreptate!

Va fi o zi mare atunci când vom avea guverne în SUA și Europa de Vest care să fie de acord cu oamenii simpli ai națiunilor europene din fostul bloc comunist și care să fie dispuse să-şi folosească puterea politică pentru a lupta cu această nebunie vampirică a Omului de la Davos și pentru a restaura condițiile necesare unei vieţi sănătoase și înfloritoare.

Traducere de la https://www.theamericanconservative.com/davos-man-master-of-the-poors/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s