Uvalde este Occidentul

de Rod Dreher

Au apărut imagini video din incinta școlii Uvalde. Ziarul din Austin care a obținut filmarea a editat sunetele copiilor care țipau. Comentariul CNN:

Înregistrările camerei de supraveghere cu reacția forțelor de ordine în timpul masacrului din școala din Uvalde  dezvăluie cea mai clară imagine de până acum a modului în care ofițerii au așteptat în afara unei săli de clasă primară, în timp ce un bărbat înarmat continua să tragă, ucigând brutal 21 de elevi și profesori pe data de 24 mai.

Videoclipul, care  a fost publicat  marți de ziarul Austin American-Statesman, arată ofițeri care au acționat apropiindu-se de ușa sălii de clasă în câteva minute de la intrarea trăgătorului, dar care s-au retras după ce bărbatul înarmat a deschis focul asupra lor. Abia după mai bine de o oră – cu un hol din ce în ce mai aglomerat cu ofițeri de la diferite agenții – ușa sălii de clasă a fost spartă de oamenii legii, iar bărbatul înarmat a fost împușcat și ucis.

Citiți întregul raport CNN.

Priviți la toți acei polițiști puternic înarmați care stau în jur, în timp ce copiii sângerează. Sunt genul de persoană care de obicei oferă ofițerilor de poliție prezumția de nevinovăție, dar în acest caz avem de a face cu o atrocitate nejustificată. Nu pot să înțeleg.

E clar, am o viziune mai dură decât cei mai mulți asupra a ce înseamnă protecția copilului. Erau în acea școală din Uvalde copii masacrați și totuși, toți acei polițiști puternic înarmați, oameni mari și puternici, au ezitat să intervină. De ce? Poate cineva să explice în mod satisfăcător de ce? Începe să mi se facă frică. Au murit copii! Îi puteai auzi țipând.

Privind la ce s-a întâmplat, am simțit că aceasta este un simbol pentru ce se întâmplă acum în țara noastră și pentru civilizația noastră. Putem vedea limpede că lucrurile se prăbușesc și copiii sunt în pericol din cauza acestor nenorociți de corupători perverși care vor să îi distrugă psihic și fizic – și totuși nimeni nu face nimic semnificativ.

Singurul politician din Occident care ia măsuri puternice pentru a ține această infecție departe de copiii națiunii sale, Viktor Orban, este denunțat pe scară largă în Europa pentru acest lucru. Din fericire, unii lideri americani ai Partidului Republican, precum guvernatorul Ron DeSantis, se opun și caută să împingă înapoi această agendă – dar e nevoie de mulțimi de mame și tați furioși pe străzi pentru a trage aceste elite corupte la răspundere și pentru a le obliga să dea înapoi. După cum am menționat aici zilele trecute, unele state își modifică legislația pentru a le permite tinerilor adolescenți să caute hormoni de sex opus și tot ce mai este nevoie pentru ”tranziția de sex”, fără acordul părinților.

Dacă nu am fi o țară demoralizată, ar exista proteste în masă în stradă, iar politicienii, membrii consiliului școlar, activiștii, medicii și toți ceilalți din spatele acestui rău ar da iute înapoi. Dar noi nu suntem acea țară. Cei mai mulți dintre noi stau pe hol și așteaptă, în timp ce oamenii răi fac lucruri de nedescris copiilor noștri.

Acea profesoară nebună de drept de la Berkeley l-a pedepsit ieri pe senatorul Hawley pentru că a întrebat-o dacă atunci când vorbește de „nașteri” (sau orice termen orwellian a folosit ea), se referea la femei. Ea i-a răspuns că, punând astfel întrebarea, el determină persoanele transgender să se sinucidă.

Acești nebuni puternici construiesc o lume în care noi nu avem voie să punem întrebări, despre nimic, niciodată. Doar să ne supunem. Imigranții care fugeau în SUA de comunism au înțeles cu ani în urmă despre ce este vorba. Ei explică totul în cartea mea Să nu trăim în minciună!. Mi-aș dori să am încredere că americanii vor lupta cu această nebunie și o vor duce înapoi în limitele ei. Dar când nu putem avea nici măcar câțiva ofițeri într-un orășel din Texas – Texas! – care să-și riște viața pentru a salva niște copii care țipă când sunt masacrați de un maniac, ei bine, unde am ajuns?

Sunt de partea lui Andrew T. Walker aici:

(Traducere tweet: 
Andrew T. Walker
Din ce în ce mai mult, văd nebunia morală ce vine fără opreliște dinspre stânga liberală și mă îngrijorează că universurile noastre morale au ​​atât de puține în comun, poate doar aprecierea oxigenului care ne lasă și pe unii și pe ceilalți să respirăm. Nu putem avea o națiune construită în jurul unor astfel de prăpăstii morale tot mai adânci.

Greg Price

Liz Warren: „Centrele de criză de sarcină care sunt acolo pentru a-i pe cei care caută întreruperea sarcinii depășesc de trei ori numărul clinicilor de avort de trei ori. Trebuie să le închidem în toată țara.”)

Dacă nu știți, CPC-urile (Crisis pregnancy centers – centre de criză de sarcină – n.n.) există pentru a oferi femeilor însărcinate sprijin material și pentru a le introduce în rețele de sprijin, pentru a le oferi ajutorul de care au nevoie pentru a-și păstra copiii, mai degrabă decât să-i avorteze. Liz Warren – cineva despre care credeam pe vremuri că ar putea fi un președinte bun, ținând cont de prioritățile ei economice – ar prefera ca aceste femei disperate să nu primească niciun ajutor, așa încât să fie obligate, din motive economice, să-și avorteze copiii nenăscuți.

Mă întristează să mă gândesc la asta, dar îmi este din ce în ce mai greu să văd cum putem trăi împreună cu oameni care cred în aceste lucruri pe care le fac ei – și pe care ni impun celorlalți. Dacă ați trecut peste sugestiile mele în trecut de a viziona primul episod din seria documentară britanică din anii 1980 despre războiul civil spaniol, acum este momentul să o faceți. Primul episod este despre rădăcinile conflictului. Este ciudat de asemănător cu zona în care ne aflăm astăzi în SUA. Nu știu cum am putea ieși din situația asta, dar știu că a refuza să vorbim despre ea nu face decât să înrăutățească lucrurile.

Inutilii polițiști din Uvalde pot fi văzuți ca un simbol al clasei conducătoare, care ne-a adus într-o groapă atât de adâncă. Chiar acum, în Marea Britanie, Partidul Tory (Conservator – n.n.) este la putere de 12 ani – în parte pentru că opoziția a fost groaznică – dar nu a arătat prea multe pe tema asta. Prietenii mei conservatori britanici sunt destul de dezamăgiți din cauza asta și consideră că acești conservatori și-au ratat șansele și că nu au deloc niște lideri vizionari.

În SUA, vom vedea un mare val republican în această toamnă, din cauza inflației, a crizei gazului și a faptului că trecem printr-o eră Jimmy Carter 2.0 cu acest președinte senil. Mass-media nu îl mai poate acoperi tot timpul. Imaginați-vă că Donald Trump ar fi trimis petrol american în China în plină criză energetică, printr-o companie aflată în legături de afaceri cu ginerele său, Jared Kushner. N-ar fi fost dusă până la capăt povestea – și nici nu ar fi trebuit. Dar drogatul de Hunter Biden este de aur. Mass-media va păstra tăcerea asupra tuturor acestora pentru a proteja Sistemul de o eventuală revenire a lui Trump. Mi-aș dori să nu fie nevoie să ne îngrijorăm cu privire la întoarcerea lui Trump, pentru că nu avem nevoie de un alt vârstnic ca președinte. Avem nevoie de cineva cu sensibilitățile lui Trump, dar care să aibă tinerețea, energia și concentrarea pentru a merge înaintea elitelor – din Statul Subteran, din entitățile capitaliste woke, în universități și așa mai departe – cu forță. Dacă nu vom reuși asta, urmările vor fi dezastruoase.

Un mic exemplu: site-ul Do No Harm, care reprezintă o coaliție de medici și profesioniști medicali care luptă împotriva preluării ideologice a medicinei de către ideologia woke, tocmai a făcut publică această scrisoare de la un student la medicină . Extrase:

Sunt student la medicină într-o instituție academică considerată a fi de elită. Am venit la facultatea de medicină în căutarea unei înțelegeri mai largi a adevărului științific și a unei înțelegeri mai profunde a modului în care funcționează lumea. Însă domeniul medicinii, prin legătura sa inextricabilă cu mediul academic, propagă și raționalizează ideologiile sociopolitice printr-o lentilă pseudoștiințifică. Acum sunt dispuși să înlocuiască Jurământul Hipocratic.

Acest lucru a devenit din ce în ce mai evident pentru mine de când am intrat la facultatea de medicină. Am fost imediat bombardat cu puncte de discuție ale teoriei critice a rasei. Studenții sunt încurajați să pornească o vânătoare intelectuală a rasismului, cu scopul de a identifica rasismul ca factor de bază care stă la baza oricărei descoperiri și practici medicale și științifice. Profesorii au facilitat exerciții de ”teorie critică” în care studenții trebuie să ia în considerare caracteristicile lor imuabile ”intersecționale”, identificându-se astfel implicit ca fiind în mod inerent oprimați sau opresori, în diferite moduri. De asemenea, a trebuit să asist la multe prelegeri propagandistice și autoflagelatoare despre părtinire inconștientă, rasism sistemic etc.

Mai mult:

La fel de îngrijorător, timpul petrecut pentru a discuta aceste subiecte reduce din timpul necesar acoperirii conceptelor medicale. După părerea mea, a trebuit să merg la mai multe prelegeri despre pronume trans și politică de stânga decât despre bolile de rinichi. În ritmul actual, voi avea o mai bună înțelegere a modului în care bărbații rămân însărcinați decât a modului în care femeile rămân însărcinate. 

Nu numai că acest curent ideologic creează actualul cataclism al neîncrederii publicului în instituțiile medicale și științifice, dar provoacă și nemulțumirea partizană și distruge dezbaterile de bună-credință între studenți și profesori. O curiozitate centrală pentru mine, de ce permit studenții la medicină această deturnare a domeniului? Cu siguranță, nu toți trebuie să fie de acord cu aceste teze. Din experiența mea, un procent mare de studenți la medicină nu sunt de acord cu aceste obiective – sau cu o parte din ele. Mulți studenți consideră că aceste idei sunt ilogice, recunoscând că o cantitate substanțială de timp este pierdută cu prostii politice și, de asemenea, își dau seama că a vorbi pe față despre asta echivalează cu sinucidere academică. 

Totuși, mai frapant este că majoritatea studenților nu reușesc să recunoască gravitatea pe care o au aceste probleme la nivel de societate. Ei ignoră conștient puternicele daunele sociale și colaterale care vor apărea pe drumul către viziunea utopică fatal defectuoasă a wokeismului, inclusiv o nouă eră a discriminării rasiale (inverse) și autoritarismului. 

Distrug medicina de dragul politicii woke! Medicina! Ieri, un prieten medic, comentând despre declinul educației medicale în epoca vigilantismului woke, mi-a scris, sarcastic: „Te sfătuiesc să nu te îmbolnăvești peste zece ani”. Oamenii vor suferi și vor muri din cauza acestui lisenkoism medical (doctrina care le cerea biologilor sovietici să ignore evoluția și genetica plantelor – n.n.) , dar autoritățile responsabile cu domeniul medical rămân pe hol ca niște polițiști grași din Texas ce se tem să-i înfrunte pe militanții nebuni.

Iar lucrurile merg și mai departe. Profesorul american cu care am luat masa aseară mi-a spus că mediul academic a devenit aproape imposibil pentru profesorii care nu acceptă ideologia woke și mi-a dat detalii despre modul în care iacobinii din instituții exclud în mod sistematic pe oricine le pune sub semnul întrebării ideologia. I-am răspuns la rândul meu că nu pot încuraja cu bună știință tinerii să intre în jurnalism, pentru că în cele mai multe multe instituții de presă este prea greu să faci o muncă cinstită.

Cunosc exemple de redacții care sunt monocolore ideologic, încât oamenii din acele bule nici măcar nu mai pot vedea lucruri reale care se întâmplă în lumea din jurul lor, pentru că sunt orbi la ele din punct de vedere epistemic și cognitiv; nu le mai văd. Glenn Greenwald a avut un subiect interesant la începutul acestei săptămâni. Începe așa:

(Traducere tweet:  Glenn Greenwald
Aproape că nu există dezbatere în presa mainstream de stânga liberală despre politica externă, statutul de securitate al SUA, NATO, imperialism: pur și simplu nu există. Întregul Partid Democrat este unit în spatele militarismului american clasic, așa că nu au nimic de spus. Singura disidență vine din dreapta:

Andrew Desiderio:

Senatorul Hawley îmi spune că este încă nehotărât cu privire la ratificarea aderării Finlandei/Suediei la NATO. Rand & Lee deja probabil vor vota Nu. Hawley vrea ca conducerea să despartă votul (câte unul pentru fiecare țară – nu se va întâmpla). Vor avea peste 95 de voturi și probabil se va încheia înainte de vacanța din august.)

Am citit mult din ce s-a scris în media americană despre război – desigur, nu chiar totul. Cu toate acestea, vă pot spune că am avut mai multe conversații provocatoare și pline de semne de întrebare despre războiul din Ucraina cu șoferii de taxi din Budapesta decât am văzut în mass-media americană. Vorbesc serios. Dacă vă luați informațiile despre acest război doar din mass-media americană, nu sunteți informat cu mult mai bine decât este rusul obișnuit.

Ieri, s-a anunțat că SUA oferă 1,7 miliarde de dolari în plus în ajutor Ucrainei, ducând până acum pachetul total de ajutoare la 4 miliarde de dolari. Acest nou ajutor pare să fie în mare parte, sau în totalitate, umanitar, ceea ce este în regulă, dar avem vreo discuție serioasă dacă este înțelept sau nu să continuăm finanțarea acestui conflict? Între timp, lucrurile se îndreaptă spre generarea unei catastrofe în vestul Europei, iarna se profilează la orizont, iar rușii iau în considerare întreruperea aprovizionării cu gaze. Nu este o exagerare să spunem că întreaga economie industrială germană se confruntă cu un potențial colaps – și dacă Germania cade economic, la fel va fi și în restul Europei. Toate acestea, pentru că elita conducătoare europeană a ales să pună în pericol bunăstarea propriilor popoare doar pentru a scutura un pumn colectiv la Putin, fără ca asta să ajute la ceva.

Aș putea scrie toată ziua despre chestia asta, dar ați prins ideea. Uvalde pare să fie un astfel de punct de inflexiune, pentru că a fost atât de scandalos, a fost o repudiere atât de mare a oricărui instinct uman sănătos, încât devine într-adevăr reprezentativ pentru o societate și o civilizație care a renunțat să lupte pentru viitorul său.

Iată un tată furios care încearcă să-și apere copiii – pe ai lui și pe alții din comunitate – de cărțile pornografice disponibile în bibliotecile școlare locale, dar el este cel blocat de polițiștii Uvalde™ ai consiliului școlar local (Clay County, Florida), care (potrivit șefului consiliului de administrație care vorbește în videoclip) doresc să protejeze comunitatea de tipul de murdării pe care, pe de altă parte, sunt gata să le arate școlarilor locali, în numele diversității, echității și incluziunii. Mulțumim lui Dumnezeu pentru publicații precum Libs Of TikTok, care ne arată ce se întâmplă cu adevărat în această Lume de Circ, lucruri ascunse nouă de jurnaliști, care par să creadă că treaba lor nu este să spună adevărul, fără teamă sau favoruri, ci mai degrabă să protejeze narațiunea oficială.

(Traducere tweet: 
Libs de TikTok: IREAL. Un tată spune că va public citi din cărțile cu conținut explicit disponibile copiilor în școală și va fi oprit de consiliul @oneclayschools chiar înainte de a începe, deoarece ar putea fi împotriva legii să citești din aceste cărți în fața copiilor. Dar aceste cărți se află în bibliotecile școlare.
Libs de TikTok: Un alt district a votat săptămâna trecută să păstreze o carte pornografică în biblioteca școlii. A devenit deja o tendință alarmantă.)

Ale cui interese le servește sistemul? De ce îl tolerăm? Cât timp vor mai fi convinși oamenii obișnuiți să susțină această cultură a morții?

traducere de la: https://www.theamericanconservative.com/uvalde-is-the-west/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s