Uitați de jocul învinovăţirii, sabotajul Nordstream este despre Marea Resetare și despre nimic altceva

de Kit Knightly

Aseară s-a anunţat că mai multe „explozii” au deteriorat ambele conducte Nordstream care transportă gaze exportate din Rusia către Germania și alte țări din nordul Europei. Ca urmare, cantități mari de gaze naturale se scurgeau deja în Marea Baltică, iar aprovizionarea prin conductă a fost complet întreruptă.

Presupusul incident a provocat o rundă furioasă de dezbateri despre cine este de vină, cu acuzații care zboară înainte și înapoi peste ceea ce – de dragul simplității – vom numi Cortina de Fier 2.0.

Uniunea Europeană a susținut că conductele au fost „sabotate”, dar nu dă concret vina pe nimeni în declarația sa.

The Telegraph dă vina deja pe ruși, în special pe președintele Bau Bau, Vladimir Putin. Titlu : „De ce ar vrea Putin să arunce în aer Nord Stream 2 și avantajele pe car i le oferă această acţiune”

Pe de altă parte, rușii spun că ideea că și-ar sabota propria conductă este o „prostie”.

Unele mass-media occidentale au subliniat promisiunea din februarie a lui Joe Biden de a închide total Nordstream 2, drept semn că SUA se află în spatele presupusului atac.

Fostul ministru polonez al apărării a venit imediat și a spus că forțele NATO sunt cele care au aruncat în aer conducta, potrivit Forbes.

Întrebarea – una care se pare că o tot pun în ultimii doi ani – este următoarea: contează cu adevărat cine a făcut-o?

Poate că americanii au aruncat-o în aer.

Poate că rușii au aruncat-o în aer.

Poate că altcineva a aruncat-o în aer.

Sau poate, cine ştie, nimeni nu a aruncat-o în aer, iar întreaga poveste este o născocire.

Oricare ar fi adevărul, rezultatul final rămâne același. Gazul și electricitatea vor fi mai scumpe. Va exista un impuls uriaș pentru a ne îndrepta către „regenerabile”; se vorbește despre „catastrofa climatică” și poate chiar vor fi raționalizăride energie și/sau întreruperi de curent.

Oamenii vor îngheța, unii poate vor muri de foame – probabil chiar din această iarnă. Asta a făcut întotdeauna parte din plan, ce motiv am avea să credem că acest „atac” este altceva decât tot ce a fost până acum?

Traducere Tweet OffGuardian
Poate că mai importantă decât întrebarea „cine se află în spatele presupusului eveniment NordStream 2” este o altă întrebare: de ce aproape totul în această „operațiune militară specială”, și nu numai, duce spre aceeaşi destinație: penurie, greutăți, sărăcie pentru cei 99%. Oare tot așa cum s-a intenționat şi cu „pandemia”?

Toți vorbesc despre cine, ce a făcut și se întreabă „A fost sabotaj?”

Dar răspunsul simplu la asta este „da, desigur că a fost”.

Indiferent de detaliile exacte ale situației, explozia Nordstream a fost cu siguranță un act de sabotaj.

Același sabotaj pe care îl vedem de doi ani.

Sabotarea întregului nostru mod de viață, de către oameni care ar profita atât monetar, cât și politic de pe urma unei schimbări majore în modul în care este structurată societatea noastră.

Sabotajul care a dus la simularea unei pandemii, la distrugerea asistenței medicale, la închiderea noastră în case și la ruinarea afacerilor noastre.

Sabotarea economiei noastre, a societății noastre și a corpului nostru.

Sabotarea noastră, de către ei.

Traducere de la https://off-guardian.org/2022/09/28/forget-the-blame-game-nordstream-sabotage-is-about-the-great-reset-nothing-else/

Pentru explicaţii suplimentare ale autorului şi modul cum răspunde unor obiecţii, vizitaţi şi articolul publicat aici
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s