Falimentul economic woke

de Brandon Smith

După implozia paltformei de schimburi de criptomonede FTX condusă de Sam Bankman Fried, au apărut imediat întrebări legate de diligența și competența sa, sugerând că poate compania a gestionat greșit activele doar în mod „accidental” și că Fried era naiv și „depășit” de situație. Numeroși oficiali ai băncilor centrale și organizații globaliste au intrat aproape imediat în dezbatere, argumentând că FTX a fost un exemplu perfect despre de ce e necesară reglementarea centralizată a criptomonedelor și a monedelor digitale. Ei au susținut că, fără supravegherea elitelor bancare, dezastrul era inevitabil.

Desigur, ceea ce nu au menționat ei a fost că FTX și Sam Fried aveau deja legături extinse cu grupurile globaliste, inclusiv Forumul Economic Mondial. De fapt, însăși baza modelului de afaceri al lui Fried a fost teoria „capitalismului părților interesate” a Forumului Economic Mondial, pe care el o numea adesea „Altruism efectiv”.

„Capitalismul părților interesate” este, în esență, opusul piețelor libere – este un cadru socialist/globalist care folosește corporațiile ca pe un fel de instrument de constrângere economică. Corporațiile sunt deja extrem de socialiste în operațiunile lor, iar existența lor depinde complet de relația lor specială cu guvernul. Corporațiile sunt create prin acceptare guvernamentală, beneficiază de protecții speciale în temeiul legilor privind „personalitatea corporativă” și evită, prin răspunderea limitată, consecințele directe asupra activităților criminale.

Multe corporații nici măcar nu sunt lăsate să eșueze, deoarece guvernele le susțin operațiunile. Acesta este socialism, nu piață liberă. În orice caz, „capitalismul părților interesate” amplifică această dinamică de o sută de ori.

Acolo unde piețele libere susțin că întreprinderile trebuie să facă profit, ca obiectiv principal, pentru ca întreaga economie să funcționeze, Forumul Economic Mondial afirmă că companiile, inclusiv instituțiile bancare, au datorii sociale mai presus de a face bani. Pentru stângiștii obișnuiți, asta sună probabil a viziune utopică plină de promisiuni, dar pentru oricine înțelege cu adevărat economie, sună a rețetă pentru prăbușirea civilizației.

Forumul Economic Mondial descrie capitalismul părților interesate drept un efort de a supune puterea sistemului corporativ în favoarea cauzelor sociale. În realitate, este o modalitate de a da corporațiilor puterea supremă asupra tuturor, inclusiv suprema influență asupra comportamentului public.

Am văzut dovezi ample în acest sens prin programele de investiții corporative ESG (Environmental, Social, Governance – desemnează standarde de ”responsabilitate socială” cărora trebuie să li se subordoneze companiile: grija față de mediu și combaterea ”schimbărilor climatice”, politici orientate spre ”justiția socială” în cauze precum drepturile LGBT, diversitate, antirasism, precum și implicarea intereselor angajaților și terților în maniera de conducere, standarde de care depinde obținerea de finanțări, credite, stimulente, ajutoare de stat, etc; în realitate, ESG este o umbrelă filosofică și un instrument menite să impună o anumită viziune ideologică în societate, condiționând accesul companiilor la finanțare de preluarea și practicarea acestor ideologii – n.n.), implementate pe scară largă în ultimii câțiva ani. Nu este o coincidență că invazia ideologiei woke în curentele principale ale societății a avut loc exact în același timp în care împrumuturile bazate pe ESG s-au accelerat.

Instituțiile care acordau împrumuturi diferitelor companii au stabilit reguli sociale pentru accesul la credite, iar aceste reguli au impus afacerilor să adopte politici de extremă stângă (LGTB, diversitate, incluziune, etc) în marketing și politicile lor. ”Capitalismul părților interesate” se referă la omogenizarea tuturor afacerilor într-o singură entitate ideologică – în loc să concureze între ele pentru cota de piață prin inovare, companiile au abandonat competiția bazată pe merit și se coordonează pentru a satura spațiul comun cu cultismul ”justiției sociale” (a se citi LGBT, secularism, liberalism anticreștin, multiculturalism antialb – n.n.), cu propaganda împotriva schimbărilor climatice și retorica globalistă. .

Făcând elitele corporatiste „responsabile” pentru societate, le dăm de fapt puterea de a proiecta societatea.

Cu toate acestea, modelul de fals altruism al Forumului Economic Mondial se dovedește a fi un dezastru pentru supraviețuirea corporativă. Trebuie să mă întreb acum dacă nu cumva aceasta a fost intenția de-a lungul timpului – de a crea un fel de bulă financiară woke alimentată de ESG, care s-a intenționat de la început a fi prăbușită, lăsând lumea occidentală în ruine.

Încă de la căderea FTX, Forumul Economic Mondial a șters discret toate urmele implicării sale în companie și cele cu Fried de pe site-ul și canalul lor YouTube. Cu toate acestea, influența Forumului Economic Mondial este evidentă pe scară largă în operațiunile FTX și filozofia lui Fried.

Au existat mai multe motive pentru pierderile de capital ale FTX, de la scăderea prețurilor cripto la delapidare. Acestea fiind spuse, cauza principală a fost ideologia ”capitalismului părților interesate” și dependența de lichidități ieftine pentru a sprijini politicile ESG. Și vedem exact aceeași dinamică în cadrul altor instituții precum Silicon Valley Bank.

În mod surprinzător, chiar și Fondul Monetar Internațional (ca mulți dintre noi în mass-media economică alternativă) a avertizat cu privire la potențiala fragilitate a împrumuturilor legate de ESG într-un mediu în care băncile centrale reduc lichiditățile și măresc ratele dobânzilor.

FMI declara în 2022:

„Riscurile la adresa stabilității financiare includ și baza de investitori din prezent diferită în comparație cu investitorii mai tradiționali și o sensibilitate potențial mai mare la condițiile financiare globale, având în vedere compoziția tehnologică a multor indici ESG. Acesta este un aspect important în mediul politic actual, cu băncile centrale din economiile avansate care măresc ratele dobânzilor și reduc acomodarea politicilor puse în aplicare în timpul pandemiei – o dezvoltare care începe să înăsprească condițiile financiare din întreaga lume.”

Privind istoria operațională a SVB, compania a fost un coșmar ideologic woke. Aruncați o privire la raportul lor ESG de 66 de pagini compilat în 2021, pentru a vă da o idee cât de departe se dusese banca spre progresismul radical politic de stânga. SVB este exemplul perfect de ce „Get Woke, Go Broke” (”Devii woke, dai faliment”) este mai mult decât o mantră, este o regulă.

Săpând și mai profund, aflăm apoi că, în plus, conducerea SVB a fost foarte implicată în Forumul Economic Mondial cu al lor Stakeholder Capitalism Metrics (SCM), împreună cu guvernanța corporativă. SVB nu numai că implementa fiecare politică pe care Forumul Economic Mondial le conturează în agenda sa, ci raporta Forumului cu privire la progresul său.

Expunerea de capital a SVB a fost puternic legată de valori mobiliare, dar și de capitalul de risc pentru startup-uri tehnologice woke, proiecte legate de schimbările climatice și grupuri de activiști progresiști care s-au calificat pentru împrumuturi ESG; orice, de la Black Lives Matter la Buzzfeed. Cu alte cuvinte, investea agresiv în proiecte care consumau bani și nu dădeau nimic înapoi. Întrebarea reală este: câte bănci din SUA sunt implicate în operațiuni ESG și WEF (Forumul Economic Mondial) la același nivel cu SVB? Zeci? Sute?

După cum am observat în articolele recente, creșterile ratelor de dobândă ale Rezervei Federale au făcut ca lichiditatea ESG să nu fie sustenabilă. Acum este mult prea scump pentru bănci să acorde (sau să ia) împrumuturi pentru a finanța întreprinderi care merg în pierdere, cum ar fi companiile tehnologice woke și organizațiile non-profit pentru schimbări climatice. Sunt implicate toate băncile „prea mari pentru a eșua”, acest lucru este bine cunoscut, dar au ele capitalul și protecția pentru a rămâne pe linia de plutire în ciuda lațului de lichiditate al băncii centrale? În mod clar, băncile de nivel mediu precum SVB sunt extrem de vulnerabile.

A fost oare scopul principal al împrumuturilor ESG nu acela de a atrage corporațiile să promoveze cauzele woke, ci cel de a le păcăli să ignore modelele competente de profit și inovația, pentru a le face slabe și ușor de răsturnat?

Invazia ideologiei woke în lumea afacerilor din SUA începe oricum să moară. Puteți observa deja reîntoarcere la căutarea profiturilor și o abandonare a practicii semnalizării virtuții ”justiției sociale”. Ideologia woke și-a atins vârful în timpul blocajelor covid, iar acum se estompează. Nu avea cum să rămână la putere, deoarece este mult prea dezordonată și cultistă pentru a fi acceptată pe scară largă în societatea americană.

Dincolo de asta, conceptul de „Mare Resetare” al Forumului Economic Mondial va necesita o criză economică substanțială pentru a putea fi realizat. Nu există nicio modalitate de a-i determina pe americani să îmbrățișeze ”capitalismul părților interesate„ sau economia de partajare tip „Nu dețin nimic și sunt fericit” în condiții economice normale. Deci, au nevoie de un eveniment de criză pentru a crea disperare în rândul populației.

Priviți-o astfel: pentru ca globaliștii să obțină guvernanța corporativă totală pe care și-o doresc, s-ar putea să folosească sistemul ESG woke pentru a distruge sistemul existent, astfel încât să îl poată înlocui apoi cu o structură woke și mai răspândită. Toate în timp ce dau vina pe capitalismul de piață liberă. Este o idee foarte asemănătoare cu strategia globalistă de a da vina pe „naționalism” pentru evenimentele de criză geopolitică pe care le declanșează de fapt globalismul.

Având în vedere amploarea saturației de ideologie woke în lumea corporativă actuală, nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva întreaga economie este complet putrezită din interior din cauza cancerelor financiare legate de ESG și WEF și așteaptă pur și simplu să se prăbușească la fel cum a făcut-o SVB.

Traducere de la https://alt-market.us/get-woke-go-broke-its-time-to-talk-about-svbs-ties-to-the-world-economic-forum/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s