Școala de medicină moralistă

Rod Dreher

Dacă azi e [puneți orice zi a săptămânii], mass-media noastră cea mereu vigilentă va găsi noi moduri de a ne spune o poveste despre cum oamenii albi, în special bărbații, sunt cei mai răi oameni din lume si trebuie separați de noi, pentru binele nostru al tuturor. Ieri a fost cazul NPR, ce ne aduce “știri din sănătate”, după cum le numesc ei. Povestea începe așa:

În urmă cu câțiva ani, vedeta TV Rachel Maddow a fost invitată la Universitatea Rockefeller pentru a înmâna un premiu ce este acordat anual celei mai proeminente figuri feminine din știință. Pe când Maddow intra în public, cineva a auzit-o zicând, ”Ce e cu peretele ăla cu tipi?”

Se referea la un perete pe care se aflau pozele oamenilor de știință de la universitate care au câștigat fie premiul Nobel, fie premiul Lasker, un important premiu în medicină.

“Toți sunt barbați. Sunt aici probabil 30 de portrete și toate sunt de bărbați. Este intimidant” zice Leslie Vosshall, un neurobiolog de la universitate si de la Institutul Medical Howard Hughes.

”Cred că fiecare instituție trebuie să privească la holul ei și să-și pună întrebarea «Ce fel de mesaj transmitem?»”

Vosshall spune că remarca lui Maddow și cuvintele ”perete cu bărbați” au cristalizat ceva ce pe ea o deranja de ani întregi. Călătorind prin țară pentru a preda și a lua parte la conferințe la diferite institute de știință, întâlnește constant holuri, săli de conferință, pasaje și săli de cursuri ce sunt decorate cu portrete de bărbați albi.

”Pur și simplu se trimite mesajul, în fiecare zi când treci pe lângă aceste portrete, că știința constă în oameni albi și bătrâni” spune Vosshall. ”Cred că fiecare instituție trebuie să privească la holul propriu și să-și pună întrebarea «Ce fel de mesaj transmitem cu toate aceste portrete în ulei și fotografii vechi și prăfuite?»”

Leslie Vosshall este, în majoritatea aspectelor, o persoană cu mult mai inteligentă decât mine, dar este o toantă rasistă și sexistă. Ce persoană sănătoasă la cap privește la portretele câștigătorilor de premiu Nobel sau ale altor absolvenți cu mari realizări în dreptul numelui lor și vede doar… bărbați albi? Care sunt, prin urmare, oameni răi care trebuie șterși din viață publică și din memoria acestor instituții?

Nu este singura. Alt caz:

La Școala de Medicină Yale, de exemplu, în holul clădirii principale se află 55 de portrete, 3 de femei și 52 de bărbați. Sunt toți albi.

“Nu mă simt neapărat discriminat, dar sunt, totuși, unele momente în care am o zi chiar proastă – cineva îți spune ceva cu tentă rasistă sau ai o problemă cu integrarea în colectiv – după care vezi pozele astea și se amplifică sentimentul pe care îl ai în momentul ăla” spune Max Jordan Nguemeni Tiako, un student la medicină la Yale.

A crescut citind cărțile Harry Potter și, în acea lume fictivă, pozele puteau vorbi cu personajele. “Dacă am fi în Harry Poter“, își închipuie el, “dacă ar putea vorbi, ce mi-ar putea spune mie? Oriunde te duci să studiezi, în orice sală este un portret mare al cuiva care parcă se holbează la tine.”

Dumnezeule mare! Deci, toate realizările acelor oameni din instituție trebuie anulate pentru că un student negru este nevrotic. De ce nu poate privi la perete și să se gândească: “În viitor, dacă voi munci suficient de mult, portretul meu va fi si el acolo”? Nu, în schimb acești egalitariști doresc să nege realizările tuturor acestor fizicieni și profesori, deoarece nu corespund ideologiei actuale.

Abia acest lucru este rasist și sexist; dar este ceea ce egalitariștii își spun pentru a-și justifica aceste manifestări nedemne. Ally Cara este o studentă masterandă la Universitatea Michigan:

Portretele au fost plasate acum într-un loc cu mult mai puțină vizibilitate: în biroul catedrei, în timp ce sala de seminar va fi decorată în curând cu opere de artă înfățișând descoperirile cheie făcute de către departamentele facultății, studenți și stagiari.

“Chiar vrem să subliniem că noi nu încercăm să ne ștergem istoria”, spune Cara. “Suntem mândri de oamenii care ne-au adus acolo unde suntem astăzi ca department. Dar, în același timp, vrem să arătăm că avem un department divers și incluziv”

“Nu încercăm să ne ștergem istoria,” a mințit ea.

Ba, este exact ceea ce fac acești oameni: șterg istoria deoarece, ideologic, aceasta îi ofensează. Prezența realizărilor bărbaților albi în istorie este intolerabilă. Acești oameni nu au luptat pentru Confederație (tabăra statelor sudiste sclavagiste în timpul Războiului de Secesiune American – n.n); au realizat lucruri extraordinare pentru a dezvolta medicina, știința vindecării umane. Dar faptele și realizările lor, în mințile acestor fanatici, pun în umbră femeile și oamenii de culoare. Așa că, la coșul de gunoi cu ei!

În poveste apare exact o singură voce, una slabă, a unui disident. Doctorul Jeffrey Flier este un fost decan al Universității de Medicină Harvard. A postat pe Twitter despre o vizită recentă într-o sală de curs al unuia dintre spitalele didactice Harvard:

Jeffrey Flier:

Ultima oară când am fost în sala de curs @Brigham Womens Bornstein, pereții erau împodobiți cu portrete ale înaintașilor noștri ce ne-au luminat calea în medicină și operație, conectându-ne la un trecut glorios. Acum totul a dispărut. Sper că toată lumea e fericită. Eu nu sunt. ( Nici cei pe care i-am întrebat – dar nu o spun deschis, de frică). Trist.

“Nu o spun deschis, de frică” – pentru că sunt intimidați de comisari. Tot aud asta, mereu și mereu: că oamenii văd astfel de nedreptăți, le detestă, dar tac pentru că le e frică. Ghiciți ce, oameni buni: exact așa iau naștere bigotismul și opresiunea. În parte, și din cauza lașității.

Cunoașteți sondajul NBC/WSJ despre “furia mută” din America de azi? Acesta este unul dintre motive. Elitele Americii preiau o ideologie rasistă, sexistă și o folosesc pentru a suprima memoria istorică și pentru a lipsi oamenii de drepturi și putere, pe bază de sex și etnie. A fost greșit în trecut – dar e la fel de greșit și în forma din zilele noastre.

Doamne, elitelor medicale și media, nu-mi pot imagina de ce un adolescent alb care aude sau citește despre astfel de lucruri ar trage concluzia că sistemul este pornit împotriva lui, doar din cauza sexului și a culorii pielii sale și habar nu am de ce chemările amare ale radicalilor dreptei alternative prind așa de bine la el! (gata, mă opresc cu sarcasmul)

“Nu încercăm să ne ștergem istoria”. Mincinoasă. Bigotă.

Și fiți atenți: dacă Trump va fi reales, toți acești oameni din universitățile de medicină și redacții vor fi șocați și vor suferi, fără să-și înțeleagă propriul rol în poveste.

Să zicem că vorbim despre Școală de Muzică Berklee și absolvenții cu cele mai mari realizări jazz din istoria școlii de muzică au fost oameni de culoare. Dacă ar fi fost o mișcare pentru a scoate și a muta portretele acestor oameni deoarece i-ar face pe studenții albi să nu se simtă bineveniți sau în largul lor, ne putem imagina ce s-ar spune în acest caz: o încercare rasistă de a nega istoria și realizările umane. Dar acest lucru se întâmplă, iată, bărbaților albi care, în ochii elitelor Americii, sunt demoni!

Va fi un preț mare de plătit pentru toate acestea, trolli progresiști ce sunteți!

Sursă text: theamericanconservative.com

Sursă foto: Becker Medical Library (premiații Nobel pentru medicină în 1947)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s