Ar trebui creștinii să abandoneze școlile publice americane?

de Hedieh Mirahmadi

Californienii nu au avut succes în încercarea de revocare a guvernatorului Gavin Newsom, în ciuda unei campanii de bază impresionante, care a strâns un sprijin larg. De la acele alegeri speciale din septembrie, Newsom pare să se răzbune pe oponenții săi prin mai multe acțiuni, care vizează populația noastră cea mai vulnerabilă – copiii.

La sfârșitul lunii septembrie, Newsom a semnat legea AB 1184, care permite minorilor să păstreze confidențialitatea „serviciilor sensibile” față de deținătorul poliței de asigurare, în general părinții lor. Aceste servicii pot include avortul, contracepția și chiar terapia de schimbare a sexului. Această lege nu afectează doar drepturile părintești asupra copiilor minori, dar poate avea și sarcini financiare impuse părinților care sunt obligați să plătească pentru serviciile medicale primite, fără știrea lor, de copii.

La scurt timp după aceasta, prin legea AB101 se impune tuturor absolvenților de liceu să aibă cel puțin un semestru de studii etnice pentru a putea absolvi. Un curriculum de studii etnice care oferă o perspectivă completă asupra oamenilor din diferite culturi ar fi un lucru bun. Din păcate, este adesea o cortină de fum pentru predarea teoriei critice rasiale, care este periculos de antiamericană.

În cele din urmă, în ceea ce mulți consideră a fi punctul de cotitură, guvernatorul Newsom a anunțat că vaccinurile COVID-19 vor fi obligatorii pentru prezența fizică la școală, odată ce aprobarea completă a FDA va fi acordată în iulie 2022. Deși majoritatea infecțiilor cu COVID la minori sunt de obicei ușoare, iar rata infecțiilor este în scădere, Newsom plănuiește să adauge vaccinul COVID pe lista celorlalte vaccinuri impuse de lege pentru a putea fi frecventată orice școală din stat. California are una dintre cele mai stricte legi de vaccinare, deoarece nu permite scutiri bazate pe convingerile personale sau religioase și interzice majoritatea excepțiilor medicale.

În districtul meu, Placentia-Yorba Linda Unified, sute de părinți îngrijorați s-au prezentat la o ședință recentă a consiliului școlar, sperând să determine consiliul școlar să ia o poziție împotriva acestor măsuri. Opinia copleșitoare a părinților care au vorbit la întâlnire, care a durat până la miezul nopții, este că aceste acțiuni sunt antitetice cu valorile noastre comunitare. Districtul nostru nu a fost singurul în dezaprobare, deoarece mulți părinți și studenți au organizat proteste în toată California pentru a manifesta împotriva mandatelor de vaccinare. În SUA, părinții se ridică împotriva statelor care își vaccinează copiii. Mulți consideră că cea mai bună soluție este să scoți copiii din educația publică și să-i preiei în homeschooling (școala acasă).

Pentru creștini, toate aceste reglementări se îndreaptă direct spre nucleul convingerilor noastre cu privire la sexul premarital, genul, egalitatea rasială și drepturile pe care le avem de a lua decizii medicale pentru familia noastră. Cu toate acestea, trebuie să ne întrebăm, este transformarea a mii de părinți în profesori care stau acasă și este izolarea copiilor noștri de restul societății, cea mai bună soluție ca urmași ai lui Hristos? Când predăm școlile în mâinile celor care încearcă să-l scoată definitiv pe Dumnezeu din piața publică și să dea oricui a rămas mai în urmă o explicație neomarxistă, aceasta transmite mesajul că nu suntem dispuși să luptăm pentru ceea ce credem că este corect. Apostolii au riscat orice confort personal și bunăstare fizică pentru a predica Evanghelia printre necredincioși. Au fost întemnițați, bătuți și răstigniți pentru a răspândi vestea cea bună a răscumpărării și mântuirii. Mii de creștini din China, Iran și Africa încă plătesc prețul suprem pentru a predica dragostea Domnului nostru Iisus Hristos. Cum putem justifica atunci că predăm total școlile publice americane?

Suntem chemați să fim sare și lumină în comunitățile noastre. Ni se spune să ne ridicăm crucea și să-L urmăm pe Hristos, indiferent de sacrificiul personal. Prin urmare, cea mai bună soluție pentru creștinii americani este să-și dea seama că în acest moment câmpul nostru de misiune, poate, nu este jungla din Asia de Sud, ci străzile din California, New York și Virginia. Trebuie să extindem programe precum „Aduceți Biblia la școală”, cluburi de studenți creștini din campus și sprijinirea creștinilor credincioși care candidează pentru funcții publice în consiliile școlare și consiliile orașelor din America. Singurul mod în care putem opri valul de influențe demonice care ne inundă orașele și națiunea este să-L urmăm pe Hristos și exemplele pe care ni le-a dat Dumnezeu în întreaga omenire. Amintiți-vă de profetul Daniel, care a refuzat porunca regelui de a înceta să se închine lui Dumnezeu sau de apostolul Pavel, care s-a înfățișat cu îndrăzneală în fața romanilor, când îl amenințau că îl vor ucide pentru ce predica. Dumnezeu ne învață să apărăm Adevărul Cuvântului Său, în ciuda consecințelor.

Mulți dintre noi am fost îngroziți să urmărim predarea totală a valorilor noastre și cum am reușit să arătăm pe scena mondială după nereușita retragere din Afganistan. Dacă majoritatea creștinilor care cred în Biblie își retrag pur și simplu copiii din școala publică, nu transmite asta un mesaj similar?

Trăim vremuri periculoase și sunt multe în joc. Niciun părinte nu are asigurată de-a gata bunăstarea copiilor săi, așa că emoțiile sunt la maxim. Totuși, dacă ne pregătim copiii pentru a rezista dificultății de a fi credincioși, atunci când credințele noastre sunt din ce în ce mai nepopulare, atunci îi pregătim pentru viața reală din anii următori. Să sperăm că vor căpăta acea putere și acel curaj până la vârsta adultă, astfel încât să poată fi martori pentru alții despre ceea ce înseamnă să-L urmezi pe Hristos.

„Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena”. Matei 10:28

Traducere după https://www.christianpost.com/news/should-christians-surrender-american-public-schools.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s