Anul în care ne-am ridicat, în sfârșit, împotriva elitelor în pijamale

De la camionagiii canadieni la fermierii olandezi, oamenii care muncesc s-au săturat de elitele de laptop

de Brendan O’Neill

Elitele de laptop. Cursanții în pijamale. E greu de știut cum să numești noul stabiliment. Acei absolvenți din clasa de mijloc superioară care alcătuiesc ”economia cunoașterii”. Care cred că este o mare treabă să postezi pe Twitter. Care au absorbit cu fidelitate fiecare mantră woke, de la „Femeile trans sunt femei” la „Purtați mască!” Care detestă vechea economie – cea care realizează lucruri – pentru amprenta ei inestetică pe planetă. Și care iubeau lockdown-ul. Șase luni să faci pâine cu aluat pentru poveștile tale pe Instagram, în timp ce ești plătit ca și cum ai munci? Ce-ar putea să nu fie plăcut în chestia asta?

Indiferent ce nume le-am da, nu există nicio îndoială că acești oameni au avut parte de o trezire brutală în 2022. Pentru că acesta a fost un an de zgomot și de revoltă aproape constante împotriva elitelor de laptop din partea fermierilor, livratorilor, camionagiilor – știți, acei oameni care produc alimente și întrețin infrastructura și le fac posibil oamenilor în pijamale să intre online și să-și împărtășească unii altora ”pronumele lor de gen”. Realitatea mâniei clasei muncitoare a pătruns brutal anul acesta în viețile fantastice ale elitelor – iar asta a fost minunat.

A început în Canada. Convoiul pentru libertate a fost o revoltă energizantă a șoferilor de camion împotriva dictatului autoritar al lui Justin Trudeau, potrivit căruia toți cei care trec din America în Canada ar trebui să fie înțepați anti-Covid. A fost un claxon colectiv împotriva consensului elitei despre Covid. Un strigăt zgomotos pentru dreptul la muncă fără obligația supunerii unei proceduri medicale. Camionagiii au blocat drumuri, au fluturat pancarte pe care scria „Liberté!”, au înființat puncte de hrană și adăposturi în castele gonflabile pentru membrii familiilor lor care li s-au alăturat din solidaritate.

Nu ați fi aflat nimic din toate astea din tsunami-ul de propagandă îndreptat împotriva camionagiilor de către elitele politice și mass-media, îngrozite de vederea unor bărbați cu șapcă și burtoși, care își susțin drepturile. Au fost defăimați ca fiind fasciști. Trudeau i-a denunțat nebunește pentru „antisemitism, islamofobie, rasism anti negru, homofobie și transfobie”. O salată de cuvinte de dispreț woke de elită – convoiul nu avea nimic de-a face cu transsexualii sau cu islamul sau alte lucruri.

Trudeau a folosit tiranicul ”Act de urgență” pentru a încerca să-i zdrobească pe camionagii. A fost ajutat și încurajat de Big Tech: GoFundMe a reținut donații de milioane de dolari de la camionagii. Faptul că a existat un efort atât de concertat pentru a-i demoniza și a-i reduce la tăcere pe acești șoferi care au îndrăznit să pună la îndoială mandatele de vaccinare a fost o dovadă a intoleranței elitelor. În mănușa lor de catifea woke se află pumnul de fier al autoritarismului, care va lovi cu putere pe orice deplorabil înlocuibil din vechea economie care ar îndrăzni să pună la îndoială înțelepciunea lor, a elitelor. Cunoașteți-vă locul, camionagii!

Dar camionagiii au refuzat să-și cunoască locul. La fel ca mulți alții. Inclusiv în Sri Lanka. Revolta de acolo din iulie, când masele zguduite din punct de vedere economic au luat cu asalt palatul prezidențial și au dat jos guvernul, a fost și o revoltă împotriva cursanților de laptop. Da, acea revoltă a fost influențată și modelată de numeroși factori specifici, locali. Dar o mare parte din sărăcirea economică a poporului din Sri Lanka a fost opera strâmbă a semnalizatorilor de virtuți ai instituțiilor globale. Eco-miopia lor dezorientată, convingerea că societățile din întreaga lume trebuie să facă sacrificii zeului Carbon Net Zero, a fost deosebit de dăunătoare pentru Sri Lanka.

Sri Lanka a fost presată să devină o națiune Net Zero. A interzis importul de îngrășăminte chimice pentru a-și face practicile agricole mai „organice”. Aceasta a fost o politică psihotică limită într-o națiune în care 90% dintre fermieri folosesc îngrășăminte. Impactul a fost un dezastru previzibil. Producția de orez a scăzut cu 43%. Inflația a atins maximul ultimelor 47 de luni. A demonstrat cât de crud poate fi ecologismul laptopului. Când prejudecățile antiindustriale ale elitelor globale ce trăiesc în afara realității sunt ridicate deasupra nevoilor lucrătorilor din lumea în curs de dezvoltare, rezultatul este mai multă sărăcie și foamete. Revolta din Sri Lanka a fost la fel de mult împotriva nebunilor lui Net Zero, cât și împotriva propriilor lor conducători deconectați de realitate.

S-au revoltat și alți fermieri. Fermierii olandezi și-au continuat răscoala de blocare a drumurilor împotriva cererii guvernului lor de a reduce masiv emisiile de azot – o măsură ecologică elaborată de UE despre care unii prevăd că ar putea duce la închiderea a 3.000 de ferme. Imaginați-vă ce înseamnă să puneți acest basmul ”verde” mai înaintea producerii de alimente – așa sunt elitele noastre nebunești acum. Fermierii canadieni și irlandezi au respins și ei, de asemenea, nebunia anti-azot. Între timp, taximetriștii și camionagiii au ieșit pe străzi în Italia, Polonia, Albania și în alte părți pentru a-și manifesta furia față de creșterea prețurilor la combustibil.

Oriunde te-ai fi uitat în 2022, oamenii obișnuiți se agitau împotriva Noii Normalități. Împotriva unei lumii în care trebuie să ”reducem” totul, impusă nouă de niște elite răsfățate și de politicile lor de lockdownuri prelungite și Net Zero. Toate aceste proteste erau declarații populiste, agitatoare și, cu siguranță, nu a surprins pe nimeni că au avut loc în afara structurilor stângii politice actuale. O stângă care este mai obsedată de ”pronume de gen” decât de producție nu mai are nimic util de spus clasei muncitoare globale. Anul acesta am asistat la o revoluție a realului, la o intruziune a chestiunilor concrete de producție, transport și standarde de viață în spațiile post-adevăr locuite de elite care cred că biologia este un mit, că industria este moarte și agricultura este o ciumă. Fie ca lupta realității împotriva iluziilor să continue în 2023!

Traducere de la https://www.spiked-online.com/2022/12/24/the-year-we-finally-rose-up-against-the-pyjama-classes/Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s